Dansker vil verden rundt uden brug af fly

Torbjørn C. Pedersen har sagt farvel til familie og fremlejet sin lejlighed.

Artiklens øverste billede
Danske Torbjørn C. Pedersen regner med, at han skal bruge op mod fire år på, at besøge samtlige af verdens lande.

Den 10. oktober klokken 10.10 drager 34-årige Torbjørn C. Pedersen ud på en rejse, der virkeliggør enhver eventyrers drøm.

Når han træder ud ad døren ved hjemmet i Dybbøl, kommer han nemlig ikke hjem, før han har besøgt samtlige lande i hele verden.

Men Torbjørn C. Pedersens rejse er dog lidt speciel, han har nemlig ikke tænkt sig at anvende fly på sin jordomrejse.

Vil ikke opleve lufthavne

"Jeg har det lidt på samme måde som bjergstigerne, der forklarer, hvorfor de skal op på toppen af Mount Everest. Det er fordi, det er der, og sådan har jeg det også med mit projekt. Verden er derude, og jeg har muligheden," siger Torbjørn C. Pedersen.

Beslutningen om at fravælge brugen af fly er både et personligt og økonomisk valg, forklarer Torbjørn C. Pedersen, da han ikke ønsker at opholde sig i alverdens lufthavne i løbet af turen og derudover heller ikke vil kunne holde sig under sit budget.

"Jeg er meget interesseret i verdens forskellige kulturer, og man kan opleve meget fra fjernsynet derhjemme eller læse i bøger, men i bund og grund skal man nok rejse sig og komme ud for at opleve verden," siger Torbjørn C. Pedersen.

Afsavn af familie og kæreste

Den 34-årige dansker forventer, at det vil tage ham op mod fire år, inden han har gennemført sit projekt.

I den periode ser han hverken sin kæreste eller familie, og det bliver det mest markante afsavn for Torbjørn C. Pedersen.

"Min kæreste sidder lidt med blandede følelser. Hun ville jo helst have, at jeg bliver hjemme, men jeg oplever alligevel en utrolig stor støtte i hende. Jeg kan mærke, at hun er stolt på mine vegne og oprigtig synes, at det er et spændende projekt, som hun bakker op," siger Torbjørn C. Pedersen.

Inspireret af brite

Ideen til hele projektet opstod, da Torbjørn C. Pedersen hørte om briten Graham Hughes, der sidste efterår satte verdensrekord ved at være den eneste person til at besøge samtlige lande i verden uden brug af fly.

Derefter gik Torbjørn C. Pedersen i gang med at fremleje sin lejlighed og sælge sin ejendele, så han kunne stå økonomisk inde for projektet.

Derudover fik han også lanceret et samarbejde med Dansk Røde Kors om at blive goodwillambasadør og dermed få en noget lettere adgang til nogle af verdens mere lukkede lande som for eksempel Nordkorea.

100 kr. om dagen

Torbjørn C. Pedersen er til jordomrejsen sponseret af forskellige virksomheder, og hans daglige budget vil ligge på omkring 100 kroner, som også inkluderer penge til transport.

Den shippinguddannede dansker har planer om, at han som minimum skal opholde sig i hvert land i 24 timer, inden rejsen går videre til et nyt land.

Rejselivet er på ingen måde fremmed for den 34-årige dansker, der tidligere har været på toppen af Kilimanjaro, besøgt Mount Everests base camp og tidligere har rejst i en fjerdedel af verdens lande.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.