Indland

Dokumentation: Det sagde Niels Eliasen

Læs båndudskriften af Jyllands-Postens interview med faglig sekretær i 3F Niels Eliasen.

Slawek Odbierzychleb og Boleslav Odbierzychleb fra Polen var lørdag i gang med at lægge fortov for Aarhus Kommune. Foto: Gorm Branderup

På forsiden af mandagens udgave af Jyllands-Posten beskrives et byggeprojekt, hvor syv ud af ni ansatte er fra polen. De får en overenskomstmæssig løn på 125 kr. i timen.

Kommune må beskæftige polakker

I artiklen bliver faglig sekretær i 3F Niels Eliasen citeret for at sige "De (3F'ere red.) er ikke interesseret i at arbejde til den løn. De 125 kr. i timen kan en dansker ikke leve af.

Niels Eliasen har mandag sagt, at han er blevet fejlciteret. Han nægter at have sagt, at danskerne ikke vil arbejde for 125 kr. i timen.

3F'er løber fra sit ord

Ringet op for bekræftelse

Jyllands-Postens journalist Orla Borg forklarer, at han oprindeligt ringede til Niels Eliasen for at få bekræftet, at Eliasen havde besøgt sjakket i MJ-Enterprise.

Eliasen bekræftede, at han havde besøgt sjakket flere gange, at de polske ansatte går til overenskomstmæssig løn, og at arbejdsforholdene er i orden.

Et stykke inde i samtalen spørger Jyllands-Posten: Hvorfor er der ikke nogen af de 45 ledige medlemmer af 3F i Aarhus, der tager de job, som polakkerne har taget?

Hertil svarede Eliasen: ”De er ikke interesseret i at arbejde til den løn. De 125 kroner kan en dansker jo ikke leve af.”

39 sekunders optagelse

Først her tænder journalist Orla Borg sin båndoptager for at få udtalelsen optaget på bånd.

"Jeg var overrasket over, at han sagde det, så derfor tændte jeg båndoptageren og stillede spørgsmålet igen," siger Orla Borg.

Jyllands-Postens båndoptagelse af interviewet med Niels Eliasen begynder idet Orla Borg for anden gang har spurgt, hvorfor ingen af de 45 ledige 3F-medlemmer i Aarhus har taget de jobs, som polakkerne har.

Optagelsen

Niels Eliasen: Det er et godt spørgsmål. Det er jo et rigtigt godt spørgsmål. Det er sgu svært at svare dig på. Det er noget med prisen at gøre.

JP: Altså de 125?

Niels Eliasen: Ja, det kan du sgu heller ikke leve af!

JP: Nej.

Niels Eliasen: Så, men det er helt sikkert, at det har noget med prisen at gøre. Så kan de hyle og skrige og snakke om fleksibilitet og så videre, og så videre. Men det er jo bare en kendsgerning. Sådan er det.

Selve optagelsen med Niels Eliasen er 39 sekunder lang. Du kan høre den, hvis du følger dette link.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her