Annonce
Indland

Livsfarlige nazibunkere bliver fjernet

Langt om længe gør myndighederne noget ved nogle af de forfaldne bunkere ved den jyske vestkyst.

Cirka 100 af de omkring 600 bunkere, som den tyske besættelsesmagt byggede langs den jyske vestkyst under 2. verdenskrig, skal nu fjernes.

Det fremgår af en henvendelse fra Kystdirektoratet til Ringkjøbing-Skjern Kommune.

De forfaldne forsvarsværker er til fare for badende og andre strandgæster. Havet har eroderet betonen og blotlagt armeringsjern, der mange steder steder stritter frem som jernpigge ifølge direktoratet.

- Det er skønt, at der endeligt bliver gjort noget ved det, for det er livsfarligt, siger Bo Bak Quistgaard, der er formand for Fjand Sommerhusforening i nærheden af Holstebro, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Kan ikke ses

Han fortæller, at man ofte kan se lange skarpe pigge, som stritter op fra bunker-resterne i havbunden.

- Det værste er, at man ikke kan se dem, når man svømmer rundt ved normal vandstand. Det er et under, at der ikke er sket en alvorlig ulykke, siger Bo Bak Quistgaard til avisen.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er der registreret 21 farlige bunkere med synlige

armeringsjern. Derudover er der registreret 10 i Thisted Kommune, 46 i Lemvig Kommune og 31 i Holstebro Kommune.

Positivt tilsagn

Naturstyrelsen og Kystdirektoratet har tilsammen afsat 9,7 millioner kroner til oprydningen. Desuden skal de fire kommuner bidrage med 20.000 kroner for hver bunker, der bliver fjernet i deres område.

Kommunerne skal inden 15. maj svare på, om de vil deltage i finansieringen.

I Holstebro Kommune, der skal betale 620.000 kroner for at få fjernet 31 farlige bunkere, drøftes sagen i natur- og miljøudvalget på mandag.

Og på forhånd er der en klar stemning for, at kommunen bevilger pengene.

- Det skal vi nok finde ud af. Jeg er glad for, at der nu sker noget. Det er ikke betryggende, at turister risikerer at blive skadet, når de bader i havet, siger Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøudvalget, til Dagbladet Holstebro- Struer.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her