Annonce
Indland

Mytisk tog er ankommet til Danmark

Se det legendariske tog Orient-Expressen ankomme til hovedbanegården.

Normalt kører Europas mest luksuriøse og historiske tog Orient-Expressen fra London til Venedig, men i forbindelse med en særlig arrangeret tur fra Venedig til Stockholm ankom toget tirsdag aften til Københavns Hovedbanegård.

Se reportage fra togets ankomst i tv-indslaget øverst i denne artikel.

Ifølge Mads Thernø, museumsdirektør ved Danmarks Jernbanemuseum, er det stort set umuligt at finde et smukkere og mere luksuriøst tog end det, der tirsdag aften gjorde sin entre på hovedbanegårdens spor 8.

Emmer af romantik

”Det er et ualmindeligt flot tog. Det emmer simpelthen så meget af romantik, luksus og ekstravagance. Der er en tjener til hver anden gæst, og alt fra maden til panelarbejdet i vognene er gennemført ned til mindste detalje,” siger Mads Thernø om det 358 meter lange tog.

Orient-Expressens jomfrurejse fandt sted i 1883, men det var i mellemkrigstiden, at toget havde sin største succes. Her var Orient-Expressen et eftertragtet transportmiddel for eksempelvis kongelige samt politikere.

Orient-Expressen fik for alvor slået sit navn fast, da den engelske forfatter Agathe Christie i 1934 udkom med krimien ”Mordet i Orient-Expressen,” som efterfølgende er blevet filmatiseret flere gange.

Vogne stammer fra 1920'erne

”Det bliver ikke mere legendarisk end Orient-Expressen,” siger Mads Thernø.

Flere af Orient-Expressens vogne, som er ægte Wagon-Lits-vogne, stammer helt tilbage fra slutningen af 1920’erne.

Ankomsten til Københavns Hovedbanegård er næstsidste stop på en rejse, der startede i Venedig og slutter i Stockholm. Turen koster lige knap 30.000 kr.

Orient-Expressen vender allerede tilbage til Københavns Hovedbanegård søndag formiddag, når toget sætter kurs mod Venedig.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her