Annonce
Indland

Medie: Dansk bandeleder i krig i Syrien

Bandelederen "Store A" er blandt de danskere, der er draget i krig i Syrien, skriver Kristeligt Dagblad.

Ind til nu er fire blevet dræbt i kampe i Syrien, mens andre er vendt hjem med granatchok. Foto: Muhammed Muheisen/AP

Bandelederen "Store A" har sammen med flere andre medlemmer af det københavnske bandemiljø deltaget i kampene mod præsident Bashar al-Asad i Syrien, skriver Kristeligt Dagblad.

Mindst 45 personer er det seneste halve år rejst fra Danmark til Syrien for at tilslutte sig forskellige oprørsgrupper blandt andet med relation til al-Qaeda. Det fremgår af en ny rapport fra Center for Terroranalyse, CTA.

Og ifølge Kristeligt Dagblads oplysninger er der altså tale om blandt andre bandelederen "Store A" med det borgerlige navn Abderrozak Benarabe.

Primært unge

"Store A" fra Blågårds Plads på Nørrebro har taget turen ind til flere gange, oplyser kilder med viden på området til avisen. Ifølge DR Nyheder drejer det sig om to gange i efteråret 2012, hvor han kæmpede i det nordlige Syrien.

Ind til nu er fire blevet dræbt i kampe i Syrien, mens andre er vendt hjem med granatchok.

Der er tale om personer fra både Blågårds Plads-gruppen, La Raza i Valby samt gruppen Brothers fra Mjølnerparken.

CTA skriver desuden i rapporten, at de udrejste, som hovedsageligt er unge, har forbindelser til miljøer, organisationer eller moskeer, hvor militante islamistiske holdninger er udbredte.

Abderrozak Benarabe, også kaldet "Store A", er ikke dansk statsborger, men har marokkanske forældre og er født i Danmark.

Erfaringer med hjem

Han er vokset op omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København og har siddet i fængsel flere gange, dømt for blandt andet grov vold, trusler og omfattende hashhandel.

Politiet mener, at han er leder af den såkaldte Blågårds Plads-bande.

Frygten hos Politiets Efterretningstjeneste, PET, er, at de unge, der tager i krig i Syrien og andre konfliktzoner, herunder Somalia, tager erfaringer om våben og sprængstoffer med hjem til bandekampene herhjemme.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her