Annonce
Indland

Prins Henrik vil stadig være konge

"Uretfærdigheden er svær at håndtere," siger prinsgemalen om livet i Danmark.

Prins Henrik. Foto: Mik Eskestad

Sådan siger prins Henrik i et interview med det franske blad Point de Vue, som Ekstra Bladet gengiver dele af i sin lørdagsudgave.

I interviewet kommer prinsgemalen blandt andet ind på sit efterhånden gamle synspunkt om, at han burde være konge af Danmark, samt at han er nummer to i rangordenen i det danske kongehus.

Marie har det nemmere

For prins Henrik mener fortsat, at det er uretfærdigt, at dronningers mænd bliver prinser og ikke automatisk konge af Danmark, mens en konges kone vil blive dronning. Prinsesse Marie, kongehusets andet franske medlem, deltager også i interviewet, og til hende har prins Henrik denne besked:

"Du, min kære svigerdatter, har et normalt ægteskab, hvor du og din mand er lige. Han er en prins, og du er en prinsesse. Men sådan er det ikke i mit tilfælde. Der er ingen grund til, at jeg ikke skulle være på samme niveau som min kone," siger prins Henrik ifølge Ekstra Bladet.

Prins Henrik hævder i interviewet, at dronninger for 5.000 år siden gjorde deres mænd til konger, men at de engelske, danske og hollandske kongehuse på et tidspunkt fraveg denne praksis.

"Og jeg ved ikke hvorfor," som prinsgemalen siger.

Prins Phillip er enig

Prins Henrik benytter også interviewet til at gentage, at han mener, at han er nummer to i det danske kongehus rangorden efter dronning Margrethe.

"Jeg mener, og det vil jeg mene til den dag, jeg dør, at jeg er nummer to. Og i øvrigt er jeg ikke den eneste, der har det sådan. Prins Phillip deler holdningen. Det er omvendt diskrimination," siger prins Henrik og sammenfatter sin situation på følgende måde.

"Uretfærdigheden er svær at håndtere."

Danmark er koldt

I interviewet kommer prins Henrik også ind på andre ting ved Danmark, som han har levet i i efterhånden 45 år. Han peger blandt andet på, at kulden kan være svær at håndtere for ham, ligesom han fortæller, at han ikke ville svare sine sønner, prins Joachim og kronsprins Frederik, da de var små, med mindre de talte til ham på fransk.

Han har dog også rosende ord til danskerne, selvom han peger på, at befolkningen i Danmark ikke kan lide originaler som ham selv:

"Ligefremheden og spontaniteten er store kvaliteter ved danskerne."

Hvad mener du?

Har prins Henrik ret i, at det er uretfærdigt, at han ikke er konge, når en konge gør sin kone til dronning?

Og er han nummer to i det danske kongehus efter dronning Margrethe?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her