Indland

R-ordfører om jøde-chikane: Ro på!

De Radikale maner til ro, efter at skolelederne på Nørrebro har afvist problemer.

Liv Holm Andersen vil ikke smide chikanerende børn ud som foreslået af den konservative Rasmus Jarlov fra Københavns Borgerrepræsentation. Helle Arensbak

Når flere skoleledere melder ud, at de ikke kender til problematikken om palæstinensiske børns chikane af jødiske børn, så må politikerne lytte.

Der er altså brug for, at vi lige får ro på, til vi ved, hvad der er op og ned.
Liv Holm Andersen, integrationsordfører for Radikale Venstre.

Sådan lyder det fra de radikale, efter at politikere på stribe har reageret, fordi skolelederen på Rådmandsgades Skole, Lise Egholm, har rådet jødiske børn til at søge ind på folkeskoler i andre bydele i København.

"Jeg blev selv vældig vred, da jeg hørte om sagen, som flere af mine politiske kollegaer gjorde. Men vi er nødt til at være åbne overfor, at alle sager har mindst to sider," siger Liv Holm Andersen, integrationsordfører for Radikale Venstre, til Jyllands-Posten.

Brug for at få ro på

Både Dansk Folkeparti og De Konservative i København var tirsdag formiddag klar til at løse problemet med "benhårde metoder", mens Liberal Alliance kalder problemet for en "rendyrket skandale" og placerer ansvaret hos skolelederne.

Men en rundringning til folkeskolerne på Nørrebro foretaget af Jyllands-Posten viser, at ingen skoleledere kan nikke genkendende til det billede, som Lise Egholm tegner.

Derfor mener Liv Holm Andersen, at politikerne var for hurtigt fremme i skoen, da DR mandag aften bragte nyheden til torvs.

"Når Joachim B. Olsen på Facebook langer ud efter palæstinenseres kultur, sådan helt generelt, og Pia Kjærsgaard italesætter netop denne mindretalschikane som et gigantisk problem, samtidig med at lederne end ikke genkender problemet, så er der altså brug for, at vi lige får ro på, til vi ved, hvad der er op og ned," siger hun.

Som at tisse i bukserne

Liv Holm Andersen understreger, at det aldrig er i orden, at børn ikke kan være på en bestemt skole på grund af deres religiøse baggrund.

Men hun vil ikke ligesom den konservative Rasmus Jarlov fra Københavns Borgerrepræsentation smide chikanerende børn ud.

"Lokalt skal folk konfrontere disse børn og sige: "Det er ikke i orden". Man skal også turde konfrontere deres forældre. Tolerance kræves af alle. Det må man konfrontere disse palæstinensiske børn med," siger hun til Ritzau.

"Når De Konservative vil flytte børn, er det som at tisse i bukserne. Det varmer i starten, men det grundlæggende problem er, at der er et tolerance issue (emne). Der er for lidt dialog, der virker," siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her