Endnu en mand for retten i Tøndersagen

Endnu en mand skal nu for retten i Tøndersagen om systematisk sexmisbrug af en lille pige, oplyser politiet. Manden er den 11. tiltalte i sagen.

Nummer 11 i rækken skal nu tage plads på anklagebænken i retten i Tønder, tiltalt for sexmisbrug af en dengang 11-årig pige fra egnen. Det oplyser politimesteren i den sønderjyske by, Jan Stick.

Den 36-årige mand har siddet varetægtsfængslet i et stykke tid og er nu blevet tiltalt for to tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen, der i gennem en periode blev sexmisbrugt i sit hjem af en lang række fremmede mænd. Et systematisk misbrug, der ifølge politiet var foranlediget af hendes egen far, der er sagens hovedsigtede.

- Det er en sag af nogenlunde af samme omfang, som den vi senest gennemførte den 3. og 4. juli. Så vi er oppe i den alvorlige ende, siger politimesteren.

Den 38-årige familiefar, som domsmandsretten dømte den 4. juli, fik med tre år og tre måneders fængsel den hidtil hårdeste fængselsstraf i sagen. Desuden blev familiefaren, der er srilankansk statsborger, udvist af Danmark for evigt, og han skal desuden betale 80.000 kroner i erstatning til pigen.

Udvisning anket

Familiefaren, hvis kone og tre børn elle er danske statsborgere, ankede på stedet udvisningen, og statsadvokaten i Sønderborg kontra-ankede prompte med krav om en samlet skærpelse af straffen.

Hvis den netop tiltalte bliver kendt skyldig den 25. juli, kan han formentlig også se frem til et gedigent erstatningskrav fra pigens bistandsadvokat, Kjeld Kjemtrup.

Ti mænd har indtil videre siddet anklaget i komplekset, og én er blevet frifundet. Statsadvokaten i Sønderborg har dog anket frifindelsen til Vestre Landsret.

Seks sidder fortsat varetægtsfængslet, herunder den netop tiltalte og begge pigens forældre. Desuden er en 57-årig tysk statsborger varetægtsfængslet i Tyskland, hvor han i forrige uge blev anholdt og sigtet i sagen efter et omfattende benarbejde fra Tønder Politis side.

Sagen mod den 36-årige er berammet til den 24. og 25. juli og anklageren bliver denne gang Helle Just, der er konstitueret som vicepolitimester for den sygemeldte Aage Flebo.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.