Flere erhvervsfolk bliver stofmisbrugere

Man kan godt have et godt job og en høj social status, selv om man er stofmisbruger. Faktisk kommer der flere og flere af slagsen, siger overlæge Henrik Rindom, der i mange år har arbejdet med stofmisbrugere.

Et betydeligt antal personer i gode stillinger er så afhængige af hash, kokain eller amfetamin, at de må søge hjælp for at komme ud af deres misbrug.

Det siger leder af Stofrådgivningen i København Henrik Rindom, der også er overlæge i psykiatri ved Hvidovre Hospital. Han har siden 1986 haft misbrugsbehandling som sit særlige interesseområder og har i flere år brugt mange kræfter på Stofrådgivningen, som er det eneste offentlige sted, hvor en misbruger kan blive hjulpet anonymt.

De sidste par år har klientellet langsomt ændret sig og Henrik Rindom forudser, at vi får en ny mellemklasse af misbrugere, som er svære at opdage.

»Jeg oplever flere og flere, der har et godt job på trods af deres misbrug. De fleste af dem har penge, og de står jo ikke selv på gadehjørnet og køber stofferne, det får de andre til. Det er fortvivlende at tænke på, for vi skal helst have fat på dem, inden de bliver fyret, så de undgår en social deroute. Vi skal af med misbruget, ikke med misbrugeren.«

Henrik Rindom har haft godt 30 erhvervsfolk i behandling på Stofrådgivningen inden for de seneste fire år, men mener, at det bare er toppen af isbjerget, fordi hans klienter kun er fra København og tilfældigvis har vidst, at de kunne henvende sig der.

Henrik Rindom kan så udskrive den nødvendige medicin til dem, vejlede dem i adfærdsændringer, give støttende psykoterapi og eventuelt også sygemelde dem.

Han beskriver den typiske misbruger som erhvervsfolk i 25-35 års alderen, der i deres yngre dage levede i det såkaldt hurtige miljø, hvor det var lige så almindeligt at tage en bane kokain som at drikke en flaske rødvin.

tina.bryld@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.