Annonce
Indland

Udsatte børn skal følges helt fra undfangelsen

Den negative sociale arv skal brydes i det øjeblik, en udsat gravid kvinde første gang henvender sig til myndighederne. Det mener Venstre, der under overskriften "Lige muligheder for alle børn" lancerer et udspil, der skal hjælpe socialt udsatte børn fra undfangelsen frem til skolealderen.

Udspillet indeholder blandt andet forslag om familieambulatorier på hospitalerne, hvor den gravide mødes af læger, sygeplejersker, sundhedsplejersker og socialrådgivere, der skal sørge for, at barnet ikke skades under graviditeten. Ordningen er kendt fra Hvidovre Sygehus.

»Vi indlægger kvinderne, så de får ordentlig kost, kommer ud af deres misbrug, og bliver behandlet for infektioner, der kan skade barnet under graviditeten. Samtidig sørger vi for trygge, fysiske rammer både under og efter graviditeten,« fortæller overlæge ved familieambulatoriet på Hvidovre Hospital, May Olofsson.

Når den nyfødte forlader sygehuset, skal sundhedsplejersken koordinere den videre indsats i kommunerne, foreslår Venstre.

Venstre forslår samtidig, at der indføres forældrekontrakter, hvor kommunen og forældrene aftaler konkrete mål. Senere, når barnet kommer i institution, skal det tilknyttes børnehuse, hvor en mentor holder øje med, at barnet fastholder sin kontakt til børnehave, skole og fritidsaktiviteter.

Børnesagens Fællesråd, som er en paraplyorganisation for 14 landsdækkende børne-organisationer, er glad for udspillet

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her