Annonce
Indland

Endnu en chef falder på Rebild-sagen

Den såkaldte Rebildsag koster nu sit fjerde offer på chefgangen i den nordjyske kommune.

Magnus Holm/Polfoto

På et ekstraordinært møde torsdag morgen besluttede økonomiudvalget at indlede en afskedigelsessag mod Bruno Borella, der indtil 2011 var forvaltningschef for kommunens børne- og ungdomsforvaltning.

Her havde han ansvaret for forvaltningen, da kommunen behandlede sagen om en 56-årig mand, der i dag er dømt for årelange seksuelle overgreb af ni børn.

Kommunen er tidligere blev kritiseret for ikke at gribe ind, selvom der over en årrække kom adskillige underretninger om, at noget var helt galt i den børnerige familie.

Flere chefer røg ud

I april førte sagen til, at kommunaldirektør Erik Odder og to andre chefer blev fyret.

Beslutningen om at afskedige Bruno Borella kommer, efter at kommuneforeningen KL mandag afleverede en rapport, der retter en hård kritik mod forvaltningschefen for hverken af sikre, at forvaltningen levede op til servicelovens regler eller sørgede for, at byrådets børnepolitik blev ført ud i praksis.

Rebildsagen kom til offentlighedens kendskab i januar i år, men den 56-årige mand blev allerede varetægtsfængslet i efteråret 2010.

Ny stilling

Bruno Borella fik i forbindelse med en omstrukturering i kommunen i 2011 en ny stilling som centerchef for kultur og fritid. Det jobskifte havde efter det oplyste ingen sammenhæng med Rebildsagen.

KL konkluderer i sin undersøgelse, at der ikke kan placeres et politisk ansvar for det årelange kommunale svigt.

”Hvis vi i vores undersøgelser havde konstateret, at en eller flere politikere i Rebild Kommune havde haft en viden uden at handle på det, så ville det have fremgået af rapporten. Det har ikke været tilfældet. Forvaltningen har ikke håndteret sagerne korrekt og har eksempelvis aldrig implementeret den helhedsorienterede børn- og ungepolitik som kommunalbestyrelsen har vedtaget. Dette er naturligvis et af de centrale kritikpunkter over for den ansvarlige chef,” siger kontorchef Karsten Thystrup, KL

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her