*

Indland

Studerende skal holdes i hånden

Universiteter er begyndt at tilbyde flere timer og hjælp til at lære at studere.

Arkivfoto: Mathias Christensen

Man kan ikke længere forvente, at danske studerende selv kan finde ud af at studere derhjemme det meste af ugen, som det har været traditionen på universiteterne.

I takt med at et stadigt bredere udsnit af landets unge bliver optaget på universiteterne, og at de nye studerende bliver stadig yngre, er universiteterne begyndt at tilbyde flere timer, mentorordninger og hele arbejdsdage på universitetet for at sikre, at de studerende får lært nok, og at de ikke opgiver studiet.

Udfordring

Flere studiechefer erkender samtidig, at udviklingen udfordrer det faglige niveau.

»Vi bliver nødt til i højere grad at tygge maden for de studerende. Vi er udfordret, og vi bliver mere udfordret i fremtiden, fordi vi samtidig må sikre, at det faglige niveau ikke falder,« siger Per Andersen, der er studiechef på Syddansk Universitet.

Udviklingen genkendes på både Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, og Copenhagen Business School, og Roskilde Universitet.

»Der er jo en grænse for, hvor meget vi skal hjælpe, hvis de studerende stadig skal blive selvstændige og  innovative kandidater. Vi må ikke blive et curling-universitet,« siger Hanne Leth Andersen, prorektor på RUC, med henvisning til de såkaldte curling-forældre, der fejer alle problemer af vejen for deres børn.

Større behov

Lektor Camilla Hutters, Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet, har undersøgt studerendes læring, og hun mener, det er helt nødvendigt, at universiteterne tilpasser sig den yngre og bredere skare af studerende:

»Studerende har i dag et større behov for at blive set og for at få personlig feedback. Universiteterne må nok indstille sig på, at de skal kæmpe for de studerendes motivation.«

Studerende: Flere universitetstimer er en kvalitet

Morgenavisen Jyllands-Posten fortæller mere om udfordringen for universiteterne.

Få digital adgang til artiklerne. Find det abonnement, der passer dig bedst. Klik her.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her