Indland

Vollsmose-uro: Frygt for følgerne

Politiet er iført skudsikre veste, journalist måtte flygte, og flere personer går bevæbnet rundt i området.

Stemningen er på kogepunktet i bydelen Vollsmose efter politiaktion tirsdag. Foto: Carsten Andreasen

Stemningen er anspændt i bydelen Vollsmose, efter at seks personer er blevet anholdt i forbindelse med, at 60-80 personer mandag stormede Odense Universitets Hospitals skadestue.

"Hvis ikke de seks bliver løsladt i dag, kan jeg ikke garantere for følgerne," siger Ahmed Mohammed, der kalder sig selv talsmand for de beboere, som står foran Bøgeparken, hvor en af de anholdte bor, til Fyens.dk.

En unavngiven kilde siger til Politiken.dk:

"Hvis de anholdte ikke løslades inden i aften, kan vi ikke garantere for, hvad der sker i Vollsmose i aften. Husker I ikke optøjerne i Paris," spørger personen med henvisning til urolighederne i den franske hovedstad, hvor biler blev brændt af og politiet angrebet af personer med anden etnisk baggrund end fransk.

Journalist måtte flygte

Ifølge Dr.dk måtte en af Danmarks Radios journalister tirsdag sammen med sin fotograf flygte ud af Vollsmose, efter at de to blev truet.

"Vi oplevede, at nogle unge mænd trak en kniv op af lommen og pegede den mod os, og da en ung mand kom løbende ud med en kølle, så tænkte vi, at vi hellere måtte komme væk, siger Heidi Callesen.

Internt opgør

Ifølge politiet var skudopgøret et opgør mellem personer med arabisk baggrund.

"Det var formentlig et opgør i araberkredse. Vi har identificeret flere personer, som vi skal have fat i og talt med," siger politiinspektør Bjarne Sørensen til TV 2 News.

Skyderiet

Manden, som blev indlagt på Odense Universitets Hospital, blev skudt under en Eid-fest mandag aften.

Senere på natten forsøgte de mange mennesker, hvoraf flere var bevæbnet med køller, at trænge ind på skadestuen for at få fat i manden, der er alvorligt såret.

Tirsdag eftermiddag anholdt et større antal betjente iført skudsikre veste de seks personer i Vollsmose.

Politiet trak pistoler på skadestue

 

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her