Annonce
Indland

Politi afviser vanrøgt af ponyer

Anmeldelse af hestehandler i Brørup i Jylland var i en anden kaliber.

Ponyerne som Nyt Hesteliv mente var vanrøgte. Foto: Privat

I tirsdags anmeldte dyreværnsorganisationen Nyt Hesteliv en hestehandler i Brørup i Jylland for vanrøgt af syv ponyer, men sagen er nu blevet afvist af lokalpolitiet i Vejen.

"Der var nogle forhold, der ikke var i orden, og som ejeren fik pålæg om at få styr på. Men der var ikke tale om vanrøgt, som er en helt anden kaliber, hvor dyrene er døende," siger leder af lokalpolitiet i Vejen, Jan Lambertsen til Jyllands-Posten.dk.

Radmagre og i ringe forfatning

Formanden for Nyt Hesteliv Janne Junker havde en anden opfattelse af ponyernes situation, da hun besøgte gården.

"Vi så nogle radmagre shetlandsponyer, som var i meget ringe forfatning," sagde Janne Junker til Jyllands-Posten.dk i tirsdags.

Nyt Hestelivs anmeldelse for vanrøgt havnede derefter på bordet hos lokalpolitiet i Vejens, som om onsdagen sendte en dyrlæge og en landbetjent ud for at vurdere anmeldelsen.

Men konklusionen på besøget blev, at der ikke var tale om vanrøgt af de syv ponyer.

Havde både orm og en pelslidelse

Under besøget vurderede dyrlægen og landbetjenten, at ponyerne i deres indhegning både havde adgang til vand og foder, samt ingen skader havde, som hæmmede dem i deres bevægelse.

"Men de havde både orm og en pelslidelse, som begge kræver en kur, og vi ved, at hestehandleren allerede nu har taget kontakt til en dyrlæge," siger Jan Lambertsen.

Lokalbetjenten vil i den følgende tid holde et vågnet øje med hestehandleren.

"Hvis der igen er nogle forhold, som ikke er i orden, kan det godt gå hen og blive en straffesag," siger Jan Lambertsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Merkel er i gang med sin svanesang

Det tyske drama om asylpolitikken viser, at Merkels dage i tysk politik er ved at være talte.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her