Blåvand er træt af tysk abefest

Store grupper af festende tyske gymnasieelever truer Blåvands omdømme, lyder advarslen.

Artiklens øverste billede
Store grupper af festende og fulde tyske unge truer Blåvands omdømme som sommerhusområde, mener politi, sommerhusudlejere og erhvervsliv. Arkivfoto

De var der i uge 18 omkring 1. maj, og i weekenden vælter en ny bølge af festende, berusede tyske gymnasielever ind i Blåvands store sommerhusområder.

Foreløbig har udlejningsbureauet Novasol/Dansommer identificeret omkring 20 sommerhuse, som er udlejet til unge tyskere på læseferie. Men der kan være langt flere, måske op mod 1.000 unge tyskere. Det skriver jv.dk.

Oplysningerne kom frem på et møde onsdag, hvor det lokale politi, sommerhusejere, butiksliv og udlejningsbureauer var enige om, at den tyske invasion har taget overhånd og nu reelt truer Blåvands image.

Lovovertrædelser på stribe

Det har vakt bekymring og vrede i lokalområdet, at de tyske unge optræder i meget store grupper på op til 150 personer, der holder fester på stranden og hvor de ellers har lyst til det.

Det medførte i uge 18 en stribe af kontroverser med ordensmagten, som noterede unge tyskere for hærværk og spirituskørsel samt forskellige overtrædelser af politivedtægten.

Blandt andet valgte en stor gruppe tyskere at holde fest på parkeringspladsen ved Blåvand Naturcenter ved Blåvandshuk Fyr, hvor der blev lavet så meget hærværk, at udstillingen på centret efterfølgende måtte lukkes. Også i flere nærliggende haver blev der begået hærværk, skriver jv.dk.

På linje med Sunny Beach

I Tyskland markedsføres Blåvand af flere turistbureauer som en decideret partyby a la Sunny Beach i Bulgarien, som er et kendt druk- og partyrejsemål for unge fra hele Europa. Den sammenligning er man ikke begesjret for i Blåvnd, så længe det medfører offentlig ballade, hærværk og andre lovovertrædelser.

I Danmark har unge fra Nordsjælland tidligere skabt problemer i Skagen, når de i store grupper er ankommet til den såkaldt "Hellerup-uge".

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen