Rekordmange kvinder er med i Kraks Blå Bog

Kraks Blå Bog udkommer torsdag med flere nyoptagne kvinder end nogensinde. De udgør dog stadig kun 18 procent.

Artiklens øverste billede
Dansedommer Anne Laxholm er blevet lidt mere blå. Arkivfoto

Sangerinde Søs Fenger, forfatter Dy Plambeck, socialminister Karen Hækkerup og dansedommer Anne Laxholm.

Der er en smule mere ligestilling i det fine selskab hos Kraks Blå Bog, der kommer på gaden torsdag. 119 af de 312 nyoptagne i bogen er kvinder, hvilket svarer til 38 procent og er den højeste andel nogensinde.

2012-udgaven af bogen for 8.219 af det danske samfunds mest betydningsfulde mennesker indeholder nu 18 procent kvinder.

- Blå Bog optager personer, der har markeret sig med en ekstraordinær og betydningsfuld indsats på deres arbejdsfelt, og som positivt repræsenterer Danmark, siger redaktionschef Hanne Dal, Gads Forlag.

Ledende positioner

- Den nye udgave afspejler, at kvinder i stigende grad får ledende positioner i samfundslivet, men måske også, at områder, hvor kvinder traditionelt har stået stærkt, opnår større anerkendelse i offentligheden, siger hun.

Det er især inden for design og billedkunst, kultur samt inden for medicin og samfundsvidenskaberne, at kvinderne vinder frem i den nye udgave af "kendis-biblen".

Det er dog ikke kun kendisser i den brede offentligheds øjne, der er nye i bogen.

Blandt andet er kaptajn Inger Klein Olsen fra krydstogtskibet Queen Victoria og oberstløjtnant Charlotte Ployart Wetche, der er militærassistent for Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, kommet med.

Også beæret

Begge kvinderne glæder sig ifølge Gads Forlag over at være blevet optaget i bogen.

- Jeg blev overrasket over henvendelsen fra Kraks Blå Bog, men også beæret. Vi er jo mange officerer i det danske forsvar, der yder en indsats for Danmarks sikkerhed, siger Charlotte Ployart Wetche.

- Men jeg vil tro, at min stilling i Nato har tiltrukket redaktionens interesse, siger hun.

Blandt mændene er flere ministre optaget, og desuden er entertainer og talkshowvært Anders Lund Madsen, håndboldspiller Kasper Hvidt og musikeren Anders Trentemøller nye navne i bogen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen