Storbrand tvang folk inden døre

Storbrand i Køge. Sireneadvarsel sendte borgerne inden døre.

Artiklens øverste billede

En større brand i Køge fik mandag efftermiddag politiet til at anbefale alle om at holde sig inden døre i et særligt område i Køge.

Branden opstod mandag ved 10.45-tiden i en større bygning på Unionsvej 11 i Køge.

Det brændte kraftigt på stedet, og politiet varslede klokken 12.00 med sirene i området med anmodning om, at alle gik inden døre og lukkede døre, vinduer og ventilationsanlæg, oplyste politiet.

Alarmen blev afblæst igen kl. 14.38.

"Brandvæsenet og beredskabsstyrelsen har nu kontrol over branden. Det vides ikke, hvornår branden er slukket, men der er nu ikke længere fare ved at færdes i nærheden af brandstedet," oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Varslingen er udvidet

Branden opstod i en stor lagerbygning, hvor der både er lager, kontorer og værksted.

"Og så er der en masse biler inde i bygningen. Det er den kombination, der får os til at udsende sirenevarsel, sagde Carsten Andersen, talsmand ved Midt- og Vestsjællands Politi, da alarmen gik.

Varslingen omhandlede i første omgang Værkstedsvej, Unionsvej, Mazdavej og Industrivej i Køge.

TV: Se den voldsomme brand

Søg eventuelt læge

Hvis borgere bliver utilpasse i området, opfordres de til at søge egen læge. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor længe der vil gå, før branden er slukket.

- Det er for tidligt at sige noget om endnu, og vi kan heller ikke sige noget om, hvad der har været årsag til branden. Nu skal brandfolkene først være færdige med slukningsarbejdet, siger Carsten Andersen.

Politiet opfordrer folk til at undlade at kontakte politiet for at undgå telefonkoks, men alene holde sig underrettet af medierne og via politiets hjemmeside.

Ritzau/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen