11.11.11 sætter rekord i bryllupper

Interessen for specielle talkombinationer til bryllupsdagen stiger, og fredag sætter rekord for vielser.

Artiklens øverste billede

Når man bliver gift 11.11.2011, er der gode chancer for, at man(den) husker bryllupsdagen - og i år bliver der sat rekord i bryllupper i landets tre største byer: København, Aarhus og Odense.

På Københavns Rådhus bliver der på datoen 11.11.11 viet 163 par. Til sammenligning blev der den 10.10.10 viet 54 par, mens der på en normal fredag kun bliver viet op til 16 par.

Ekstra pynt i København

Hos Københavns Kommune har man ydet en ekstra indsats for at gøre opmærksom på dagen og pyntet rådhuset op med blomster. Normalt tillader man kun 16 vielser om dagen, men det loft er blevet sløjfet i dagens anledning.

- Vi vil gerne imødekomme det moderne storbymenneske, der vil gøre tingene på en anderledes måde, så vielsen ikke bare bliver en ren administrativ handling, siger Carsten Johnsen, kommunikationschef i Københavns Borgerservice.

I Aarhus og Odense er interessen for at blive gift 11.11.11 også stor, selvom kommunerne ikke har gjort noget for at gøre de kommende ægtefolk opmærksom på den specielle dato.

Langt over normalen

I Odense skal 28 par giftes, mens der til sammenligning kun bliver viet fire par på en normal fredag, og i Aarhus har 37 par valgt dagen som deres bryllupsdag. Det er en del flere end de 15 par, der blev gift på rådhuset i Aarhus 10.10.10.

- Interessen for de her magiske datoer har været tiltagende de sidste mange år. Jeg tror, den markante stigning i år skyldes, at det ligger på en fredag, så folk kan holde fest efter vielsen, siger Lene Hartvig Danielsen, der er chef for Borgerservice i Aarhus.

Hun tilføjer, at rekorden for bryllupper på rådhusene nok bliver slået næste år:

- Den 12.12.2012 er den sidste chance i rigtig, rigtig mange år for at ramme en magisk dato.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen