20.000 elever deltog i Operation Dagsværk

Gymnasieelver håber at have indsamlet syv mio. kr. til unge i Peru på årets Operation Dagsværk.

Artiklens øverste billede
Charlotte Folmann Jørgensen og Ida Sofie Mikealsdottir,Københavns Åbne Gymnasium, sælger hjemmebag på Nørreport. Foto: Polfoto

Flere steder i landet har danskerne onsdag kunnet se gymnasielever sælge kage eller spille musik i butiksgaderne for at samle ind til Operation Dagsværk.

I år har flere end 20.000 gymnasielever deltaget i indsamlingen, der skal gå til at sikre uddannelse til unge, der bor i Perus regnskov.

- Dagen er gået over al forventning. Med over 20.000 arbejdende gymnasieelever håber vi på et indsamlingsresultat, der runder de syv millioner kroner, siger sekretariatsfrivillig Rane Frosting i en pressemeddelelse.

Eleverne har arbejdet med alt fra vinduespudsning, havearbejde og Lego-konstruktion til landbrug, fotografering og rådgivning af udviklingsministeren.

Andre var egne arbejdsgivere, og tog på gaden for at gøgle og spille musik for på den måde at samle penge ind og oplyse om projektet.

Natur ødelagt

- Det har været vildt fedt at se, at så mange dagsværkere har fyldt gadebilledet i dag. Og det er ikke kun her i København, hvor jeg har været. Der er meget positive tilbagemeldinger fra hele landet, siger Rane Frosting.

En del gymnasieelver har dog valgt at blive hjemme og bruge dagen til at holde fri eller lave lektier.

Målet med årets Operation Dagsværk er at skaffe penge til at uddanne unge i Perus regnskov.

Ifølge eleverne bag projektet har mere end 35 års udvinding af olie i Amazonas i Peru ødelagt dele af naturen og dermed livsgrundlaget for de oprindelige folk.

Projektet varetages af udviklingsorganisationen Ibis og skal sikre en kvalificeret uddannelse, så de unge kan kæmpe for deres rettigheder og bevare deres kultur.

Operation Dagsværk er de danske gymnasieelevers egenudviklings- og solidaritetsorganisation. I 26 år har de danske elever arbejdet på Dagsværk-dagen for at give unge i verdens fattigste lande en uddannelse.

Sidste år blev der indsamlet 6,5 millioner kroner til fordel for et uddannelsesprojekt i Burma.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen