Østergaard: Vi sparer ikke på undervisning

Der skal spares på administrationen på universiteterne, men ikke på uddannelse, lover Morten Østergaard.

Artiklens øverste billede
Universiteterne har ingen grund til at være ked af det eller tvivle på regeringens hensigter, mener Morten Østergaard. Arkivfoto: AP

Formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Magnus Pedersen, tager helt fejl, når han hævder, at regeringen stik imod løfterne i valgkampen vil gennemføre besparelser på i alt cirka 600 millioner kroner på universiteterne, som den tidligere regering havde planlagt.

Det siger minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (R).

- Det er rigtigt, at vi ikke ruller besparelserne på administration tilbage, men alle de andre besparelser på forskning og undervisning har vi taget af bordet, siger Morten Østergaard.

- Vi genopretter den besparelse, der var planlagt på universiteternes basisforskning, og vi øger midlerne til uddannelsesaktiviteter på grund af det øgede optag, siger Morten Østergaard.

Mindre fokus på forskning

Ifølge ministeren ville VK's finanslovsforslag havde betydet et fald i de samlede bevillinger til universiteterne på knap 300 millioner kroner i 2012, mens S-SF-R-regeringen nu lægger op til en stigning på 169 millioner kroner.

Formanden for Danske Universiteter, Jens Oddershede, kan dog ikke få øje på nogen stigning. Selv om S-R-SF-finanslovforslaget er bedre end VK's planer for området, så er det ikke godt nok, mener han.

- I forhold til sidste år er der reduktioner, som vil betyde mindre fokus på forskning og uddannelse i 2012, siger han.

Men universiteterne har ingen grund til at være ked af det eller tvivle på regeringens hensigter, mener Morten Østergaard.

- Vores ambitioner går videre, og det kommer man til at se på de kommende års finanslovsforslag, siger han.

- Vi har en ambition om at øge universiteternes basismidler og en ambition om at øge både kapaciteten og kvaliteten på universiteterne. Danmark skal leve at et højt uddannelsesniveau i fremtiden, men vi skal ikke leve af administrationen på universiteterne.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen