Indland

Overvågning giver effektiv skadestue

På storskærme kan læger og sygeplejersker i Horsens følge hinandens bevægelser.

På centralt placerede storskærme kan medarbejderne på skadestuen følge hinandens bevægelser. Foto: Cetrea A/S

Det er på skadestuen på Regionshospital Horsens, at sundhedspersonalet har fået mulighed for hele tiden at være opdateret på hinandens bevægelser.

Det er et såkaldt trackingsystem, der via små ultralydssendere fortæller, hvor medarbejderne på skadestuen befinder sig.

Bevægelserne kan i realtid følges på storskærme, og det nye tiltag, der blev introduceret i efteråret, er blevet godt modtaget af medarbejderne.

“Systemet fungerer virkelig godt. Vi oplever et drastisk fald i antallet af forstyrrelser og mindre forvirring i vores daglige arbejde, siden systemet blev implementeret.” siger cheflæge Ove Gaardboe på Regionshospital Horsens.

Slut med at løbe rundt

Og netop et mindre antal forstyrrelser er vigtigt for medarbejderne, siger sygeplejerske Kirsten Tambo.

Hun påpeger, at det ikke længere er nødvendigt for medarbejderne at løbe rundt og lede efter hinanden, og de behøver heller ikke i samme udstrækning som tidligere at forstyrre hinanden med telefonopkald.

”Jeg kan f.eks. vente med at forstyrre, hvis jeg på skærmen kan se, at den medarbejder, jeg skal have fat i, arbejder med en patient inde på en stue,” forklarer Kirsten Tambo.

Også cheflæge Ove Gaardboe har fokus på, at de færre forstyrrelser giver positive resultater.

”Vi arbejder i et felt, hvor der sker rigtig mange ting, og hvor der nemt kan komme mange afbrydelser,” siger cheflægen og fortsætter:

”Hvis man derudover har mange forstyrrelser på telefon, betyder det mere stress for de ansatte, og det koster både tid og for den sags skyld også fejl.”

Privatlivets fred

Af hensyn til privatlivets fred virker trackingsystemet kun i arbejdsrelaterede rum, og ingen af de data, der viser folks bevægelser, bliver gemt, oplyser udviklerne af systemet Cetrea A/S.

Cheflæge Ove Gaardboe ser gode udvidelsesmuligheder for systemet.

”Jeg tror, at hvis man udbreder det til et helt sygehus, så giver det rigtig mange fordele,” siger Ove Gaardboe.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her