Kirken vil blande sig i dansk EU-formandskab

Bendt Bendtsen (K) og Morten Messerschmidt (DF) kritiserer regeringens modstand mod kirkerne.

Artiklens øverste billede

Skal de protestantiske kirkers europæiske paraplyorganisation i Bruxelles, Konferencen for Europæiske Kirker (KEK) have en chance for at mødes med den danske statsminister, udenrigsminister eller Europaminister i forbindelse med, at Danmark fra nytår overtager formandskabet i EU et halvt år?

Organisationen er frustreret over at støde på modvilje i Danmark, for der er anderledes velvilje og lydhørhed i andre lande.

Her respekterer man, at kirken blander sig i politik, skriver Kristelig Dagblad.

Danske EU-parlamentarikere positive

To danske medlemmer af EU-Parlamentet, den tidligere konservative formand og minister Bendt Bendtsen og Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er enige om, at Danmark godt kunne lægge øre til kirkens folk.

Bendt Bendtsen mener, at der er en berøringsangst, når det gælder sammenblanding af tro og politik:

”Det er op til kirken selv, hvor meget de vil blande sig. Men det er rigtigt, at det ikke er så dansk, at kirkerne går ind i politikken,” siger han, men understreger, at kirkerne må blande sig på lige fod med alle andre interessegrupper, de skal bare ikke forvente særbehandling.

Messerschmidt siger til avisen , at den danske regering sender et dårligt signal med afvisningen af organisationen:

"Det er et faktum, at de kirkelige bevægelser spiller en politisk rolle i Europa. For mig er det et udtryk for manglende situationsfornemmelse, hvis man ikke vil modtage dem på det plan, som er praksis i resten af Europa.”

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen