Dødsfald fra Møns Klint opklaret

Politiet har fundet forklaringen på, hvorfor ingen savnede den døde fra Møns Klint.

Artiklens øverste billede
Liget af manden, der blev fundet død for foden af Møns Klint i forrige uge, er nu identificeret. Familien vidste ikke, at han var død. Foto Hanne Würtz

Han boede ikke i en hytte ude i skoven. Han var bare uden job og holdt sig generelt for sig selv i sin bolig på Fyn.

Den mand, der blev fundet død for foden af Møns Klint, var en ægte eneboer, lyder det fra lokalpolitiet i Vordingborg.

"Han var en 49-årig mand, der boede alene, og det er jo ikke alle familier, der har kontakt med hinanden," siger kriminalassistent Niels Windahl Pedersen som en forklaring på, hvorfor der gik så lang tid, inden manden blev savnet.

"Familien var ikke klar over, at han var død," siger han.

Ukendt i ti dage

Mandens lig blev fundet tirsdag den 8. november, og ti dage efter havde politiet stadig ingen idé om, hvem han kunne være.

Derfor sendte man i torsdags en meddelelse ud, hvor man bad om offentlighedens hjælp til at identificere den mand, som formodentligt havde taget livet af sig selv.

"Jeg vil skyde på, at vi fik en 13-14 henvendelser fra folk i hele Danmark, hvoraf to af de henvendelser pegede på den 49-årige. Derfor valgte vi at undersøge dem først, og de viste sig at holde stik," siger Niels Windahl Pedersen.

Tip om gamle skolekammerater

Blandt andet fik politiet tip fra folk om, at liget fra Møns Klint kunne tilhøre gamle soldater- og skolekammerater, som folk ikke havde set i årevis.

"Først i fredags blev vi 99,9 pct. sikre på, hvem han er, og her til formiddag vil han af sikkerhedsmæssige årsager blive endeligt identificeret af familien," siger Niels Windahl Pedersen.

Det sker på Retsmedicinsk Institut, hvor mandens lig blev obduceret i sidste uge, og efter identifikationen betragter politiet sagen som afsluttet, oplyser de.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen