Kæmpetyr slagtet i Aalborg

En "helt ufattelig stor tyr" på over 1,5 ton er med besvær blevet slagtet hos Danish Crown.

Artiklens øverste billede
Det var slagter Claus Friberg Larsen, der stod for slagtningen af den 1.012 kg store tyr. Foto: Danish Crown

De fik ders sag for på Danish Crowns kreaturslagteri i Aalborg forleden, da en kæmpemæssig tyr af racen Simmentaler skulle slagtes. For nok er de vant til at håndtere store dyr på slagteriet, men 1.012 kg, som den endelige slagtevægt lød på, var en udfordringen for materiellet.

"Den endelig slagtevægt blev 1.012 kg, så når vi regner baglæns, vejede den omkring 1.600 - 1.700 kg. Altså over halvandet ton. Det er en helt ufattelig stor tyr," siger afdelingschef Palle D. Sørensen fra slagteriet i Aalborg til Danish Crowns hjemmeside.

Han fortæller, at det er meget sjældent, at så store tyre bliver indleveret til slagtning.

Fire gange normal størrelse

"Det er suverænt den største tyr, jeg kan huske, vi har haft i løbet af mine 12 år på stedet," siger Palle D. Sørensen.

En normalt eksemplar vejer omkring 250 kg i slagtevægt, og dermed var kæmpetyren cirka fire gange så stor som et normalt eksemplar. Og det skabte problemer for slagteriets vægt.

"Den var så stor, at vi ikke kunne veje den, som vi plejer før slagtning. Den kunne simpelthen ikke være i vejeboksen," beretter Palle D. Sørensen. Det lykkedes dog til sidst at få dyret vejet og slagtet.

22.000 kroner til landmand

Tyren var tre år gammel og indbragte sin ejer, landmand Hugo Pedersen fra Tjele, 22.000 kroner. Simmentaler-racen er blandt de mest udbredte kvægracer i verden, og de er kendt for at vokse meget hurtigt.

Det er således ganske normalt, at tyrene kan tage over to kg på om dagen, når de vokser.

LÆS OGSÅ: Rekordhummer med 30 cm klosaks

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen