TV2-chef: Det havde vi ikke brug for
Nyhedschef på TV 2 kalder udviklingen i Sass-sagen en plet på hele stationens troværdighed.
Torsdag aften fortalte TV 2, at Henrik Sass Larsen gennem flere måneder var blevet overvåget af Politiets Efterretningstjeneste, PET.
Men allerede fredag morgen oplyste PET's øverste chef, Jakob Scharf, at sådan forholdt sandheden sig ikke.
Derefter valgte TV 2 at trække deres blot timer gamle historie i land.
Dyrby: "Ingen undskyldning"
- Der er ingen undskyldning for at gå ud med oplysninger, der bliver afvist dagen efter. Det er en plet på hele TV 2's troværdighed og bestemt ikke noget, vi har brug for, siger TV 2's nyhedschef, Michael Dyrby.
Efter TV 2's første udspil gik det på samtlige landets medier stærkt med at indhente kommentarer fra eksperter og politikere.
- Det her er også svært beklageligt for alle de kilder, der har kommenteret på sagen, efter vi bragte historien i går, siger Michael Dyrby.
Stoler på PET-chefen
TV 2's nyhedschef ønsker ikke at oplyse, hvor mange unavngivne kilder, TV 2 byggede deres historie på, men kildernes ord blev altså hurtigt gjort til skamme, da Jakob Scharf i en skriftlig kommentar afviste historien.
LÆS OGSÅ: Sass: Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro
- Når chefen for PET kommer med en udtalelse, så har jeg så meget tillid til den danske efterretningstjeneste og til Jakob Scharf som person, at jeg må stole på, at det er det korrekte, siger Michael Dyrby.
Så vidt Dyrby er orienteret, har TV 2-journalister forelagt PET deres oplysninger i mere end en uge og forsøgte også lige op til deadline at få en kommentar fra efterretningstjenesten - uden held.
Triple A-krisen i 2005
Sagen vækker mindelser til TV 2's hidtil største troværdighedskrise, da man i 2005 fortalte om indvandrerbanden Triple A, der viste sig ikke at have hold i virkeligheden.
Om Sass-miseren får konsekvenser for journalister eller TV 2 i det hele taget, har man ifølge Michael Dyrby endnu ikke taget stilling til.
LÆS OGSÅ: Bonnichsen: PET-lækken bør findes
LÆS OGSÅ: TV 2 trækker i land i Sass-sag
LÆS OGSÅ: PET: Vi overvågede ikke Sass