Betjent skød sig selv i politibilen

Betjenten var blevet anholdt for spirituskørsel, da han tog sit eget liv i bilen.

Den 45-årige politiassistent fra Københavns Politi, som onsdag aften dræbte sig selv, var ikke stået ud af politibilen, før han løsnede skuddet.

"De var lige ankommet til politistationen. Den ene betjent var kommet ud af bilen, mens den anden stadig sad på førersædet, da han skød sig selv," fortæller vicestatsadvokat for Midt- Vest- og Sydsjælland Mette Vestergaard til jp.dk.

Ifølge loven skal statsadvokaten gå ind i sagen, når nogen dør i politiets varetægt.

Blev anmeldt for spirituskørsel

Betjenten var i civil, da vidner anmeldte ham til politiet for mistanke om spirituskørsel. Han var stoppet på en rasteplads ved Vestmotorvejen, da betjentene fra Midt- og Vestsjællands Politi nåede frem.

Ifølge Mette Vestergaard var de ikke i tvivl om, at han var spirituspåvirket.

"De spurgte, om han var bekendt med proceduren, og han sagde i den forbindelse, at han var en kollega. Ifølge de to betjente var han stille og rolig," siger Mette Vestergaard.

Havde pistolen i en taske

Man valgte at anholde ham og tage ham med på stationen, så man kunne tage en blodprøve. Men da de nåede til politistationen i Roskilde, greb den anholdte efter sin tjenestepistol, som han havde med i en taske, og skød.

En læge, som var på stedet i forvejen, ydede straks førstehjælp. Men mandens liv stod ikke til at redde.

"Vi skal have undersøgt visiteringen. For det er sædvanlig procedure, at man visiterer, men der er nok ingen tvivl om, at det har spillet ind, at han sagde, at han var en kollega, og så var han stille og rolig," lyder det fra Mette Vestergaard.

Rystede betjente

Hun fortæller, at de to betjente, som foretog anholdelsen, er rystede og chokerede.

"I øjeblikket er det et spørgsmål om at prøve at samle materiale sammen til at danne os et overblik. Vi skal undersøge årsagen til dødsfaldet, og om noget kunne være gjort anderledes."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen