Indland

Avis: Thorning betalte for lidt i skat

Ifølge B.T. udnyttede S-formanden sin mands skattefradrag.

B.T. afslørede onsdag aften, at fortrolige dokumenter fra Skat angiveligt viser, at Helle Thorning-Schmidt i seks år betalte for lidt i skat.

Den socialdemokratiske formand udnyttede angiveligt sin britiske mand Stephen Kinnocks danske skattefradrag fra 1999 til 2008.

Kinnock selvangav sig angiveligt som fuldt skattepligtig i Danmark, selv om han arbejdede i udlandet. Det havde ingen betydning for Kinnock, da han ikke havde nogen skattepligtig indkomst i Danmark.

Sagen er forældet

Men Helle Thorning-Schmidt brugte som ægtefælle sin mands fradrag, hvorved hun i en årrække skal have betalt for lidt i skat, skriver B.T.

Sagen er blevet afgjort af Skat, som tilsyneladende har vurderet, at den var forældet fra 2000 og frem til og med 2005, og Thorning har derfor ikke skullet tilbagebetale den manglende skatteindbetaling, skriver B.T.

Thorning: Grundløse anklager

"Sidste år forsøgte B.T. at så tvivl om, hvorvidt min mand og jeg havde handlet korrekt i forhold til Skat. Det viste sig, at anklagerne var grundløse. Nu prøver B.T. så igen," skriver Helle Thorning-Schmidt i en mail til ekstrabladet.dk

"Skat har gennemgået vores skatteforhold meget nøje, og jeg har SKATs dokumentation på, at hverken Stephen eller jeg har noget udestående i forhold til Skat," skriver Helle Thorning-Schmidt.

Ikke ulovligt

Der er da heller ikke sket noget ulovligt, vurderer eksperter over for B.T.

"Masser af skatteydere hvert år begår samme fejl, fordi de ikke studerer deres fortrykte selvangivelser eller årsopgørelser nærmere. Det er en god idé at være omhyggelig i sine skattesager, hvis man vil være statsminister, men der er jo ingen grund til at tro, det er sket med vilje. Få vil snyde for et så relativt beskedent beløb," siger Jørn Qviste, fra advokatfirmaet Johan Schlüter i København.

Pittelkow-TV: Skattesag er farlig for Thorning

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her