Annonce
Indland

Prins Henrik er Årets Europæer

Prins Henrik får prisen for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv, oplyser Europabevægelsen.

Prins Henrik modtager onsdag prisen som "Årets Europæer" for sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv.

Det er Europabevægelsen, der uddeler prisen om bord på kongeskibet Dannebrog, hvor også dronning Margrethe vil være til stede.

Med prisoverrækkelsen i 2011 ønsker Europabevægelsen at sende et budskab om betydningen af det kulturelle og menneskelige Europa.

Oplagt modtager

Europabevægelsen lægger blandt andet vægt på prins Henriks mangeårige virke i organisationen Europa Nostra, der arbejder for at bevare den europæiske kulturarv.

Derudover har prinsgemalen på fornemste vis formået at være dansker uden at opgive det franske og europæiske, oplyser Europabevægelsen.

- Prinsgemalen måske er den mest oplagte modtager af titlen som "Årets Europæer" nogensinde, og derfor et det ikke et øjeblik for tidligt, at prinsgemalen får tildelt prisen, siger for manden for Europabevægelsen, Erik Boel.

- Han har formået at blive dansk uden at gå på kompromis med sin franske baggrund. Det kalder på respekt og beundring, siger han.

Helt sin egen

I en pressemeddelelse skriver Europabevægelsen endvidere, at prinsgemalen var danskernes første møde med Europa, og han var på mange måder forud sin tid.

Han har insisteret på at være helt sin egen og har beriget Danmark med udsyn til resten af Europa, når det gælder kultur, gastronomi og traditioner.

Prinsgemalen er et forbillede, når det drejer sig om at leve i en omskiftelig og globaliseret verden uden at miste rødder, traditioner og værdier, skriver Europabevægelsen.

Prisen som "Årets Europæer" uddeles hvert år af Europabevægelsen og er tidligere gået til blandt andre den tyske kansler Angela Merkel, Europa-Kommissionens formand, Jose Manuel Barosso, og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her