SAS kan flyve i moderate askezoner

Det går an at flyve med nogle fly, mens det ikke går med andre, siger ekspert om askesky.

Artiklens øverste billede

Både SAS og Norwegian ansøger tirsdag om tilladelse til at få fly ind i områder med moderat askekoncentration, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Selskaberne havde tirsdag formiddag møder med det norske Luftfartstilsyn i Bodø sammen med flere andre operatører inden for norsk luftfart.

Selskaberne kan få tilladelser til at flyve i områder med middel askekoncentration - mellem to og fire milligram aske per kubikmeter luft.

- Vi har en repræsentant i Bodø med ansøgningspapirerne, oplyser informationschef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

Tilladelse til hele Skandinavien

Ved behandlingen af ansøgningerne er det afgørende, om fly- og motorproducenterne har givet grønt lys for flyvninger i områder med aske i luften. Ifølge Knut Morten Johansen er dette på plads for alle SAS' fly.

Det norske luftfartstilsyn har myndighed til at udstede tilladelser, som gælder i hele Skandinavien og dermed også i Danmark, oplyser SAS' pressechef i Danmark, Mikkel Thrane.

Det norske luftfartstilsyn modtog en ansøgning fra Norwegian tirsdag morgen, skriver Dagbladet.no. De fleste norske selskaber har efter askeproblemerne sidste år allerede tilladelse til at flyve i områder med lav askekoncentration.

- Det går an at flyve med nogle fly, mens det ikke går med andre. Det er den situation, som vi kommer til at have. Med de nye regler erklæres der ingen flyforbudszone, siger kommunikationsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Ingen trafik

Han påpeger, at det var enklere under sidste års vulkanudbrud. Da blev der indført flyforbudszone, og dermed var der ingen trafik.

Der er tre forskellige zoner med askekoncentration: rød, grå og blå. I rød zone er askekoncentrationen højest, og den er dermed et fareområde. Der findes ifølge Avinor ingen europæiske flyselskaber, som har lov til at flyve i denne zone.

- Men med hensyn til den grå zone er der bogstaveligt tale om en gråzone. Man kan flyve der, hvis man har tilladelse fra Luftfartstilsynet, siger Ove Narvesen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.