Verden følger spændt dansk raket

Kl. 14, 15, 16 og nu kl. 16.30. Det er svært at forudsige, hvornår den danske raket fyres af.

Siden onsdag har raketentusiaster fra hele verden og almindeligt interesserede fulgt arbejdet med den danske amatørraket Heat-1X Tycho Brahe.

Snart stod det dog klart, at affyringen ville ske fredag, og meldingen lød, at man kl. 15 ville skyde raketten afsted fra platformen Sputnik i Østersøen øst for Bornholm.

Begivenheden er blevet fulgt live siden morgenstunden på bl.a. Ingeniørens hjemmeside, og her kunne man således læse, at Kristian von Bengtson, Peter Madsen og holdet bag Copenhagen Suborbitals besluttede, at man ville have rigelig med luft i tidsplanen.

En fiskerbåd var i vejen

Derfor gik man i gang med forberedelserne en time tidligere, og raketten var således klar til affyring allerede kl 14.

Men kort efter hed planen så igen kl. 15, og så lød meldingen på, at en fiskerbåd har lagt sig i vejen, og at man derfor regner med at være i luften kl. 15.30.

Den sidste opdatering udskød projektet yderligere, så man nu regner med affyring kl. 16.

Målet for de danske amatørraketbyggere er at sende raketten 15-16 kilometer op i luften, men så længe raketten løfter sig, vil de være tilfredse.

Fejlforsøg sidste år

Forsøget skal ses som et led i en større plan om at sende en mand ud i rummet om omkring 10 år.

Sidste år mislykkedes det for gruppen at sende en raket af sted pga. tekniske problemer. En føntørrer, som skulle holde en ventil til det flydende brændstof frostfri, fungerede ikke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen