Dansk heroin-fund for 24 mio.

Dansk politihold i Afghanistan fandt 27 kg heroin, som var gravet ned i en have.

Artiklens øverste billede
Et dansk polititræningshold i Afghanistan har i samarbejde med britiske soldater og det afghanske politi konfiskeret 27 kg heroin, som var gravet ned i en have. Foto: Hærens Operative Kommando.

I et tæt samarbejde mellem det afghanske politi, britiske soldater og et dansk polititræningshold blev 27 kg heroin i søndags konfiskeret fra et hus i den afghanske by, Gereshk. Det oplyser Hærens Operative Kommando i en pressemeddelelse.

Det var på baggrund af danske efterretninger, at byen skulle være skjulested for den store mængde heroin.

"Vi har bevist, at vi har en effektiv efterretningssektion i den Danske Kampgruppe, og at vi er i stand til at agere på de informationer, vi får. Det betyder også meget for det afghanske politi, som har fået chancen for at vise befolkningen, at de kan slå ned på narkohandlen og, bogstavelig talt, grave den skjulte kriminalitet frem i dagslyset," fortæller oberst Jens Riis, chef for Den Danske Kampgruppe.

Heroin gravet ned i have

Det afghanske politi førte an i eftersøgningen ved det mistænke hus, og efter et par timers eftersøgning af området, blev der fundet 27 kilo heroin, som var gravet ned i haven.

Heroinen vurderes til at have en markedsværdi på 4,8 millioner dollars, hvilket svarer til cirka 24 millioner danske kroner.

I forbindelse med eftersøgningen blev to personer anholdt og taget med til politistationen i Gereshk.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen