Dansk virksomhed: Smid vores agurker ud

Frugtfirmaet Aarstiderne opfordrer deres kunder til at kassere de udenlandske agurker, de har leveret.

Selvom der på nuværende tidspunkt ikke er fundet colibakterier i agurker fra internetvirksomheden Aarstiderne, opfordrer virksomheden nu deres kunder til at kassere de udenlandske agurker, de har leveret.

- I forbindelse med sagen om fundet af e-coli-bakterier i udenlandske grøntsager, vil vi gerne gøre dig opmærksom på, at der i denne uge har været spanske agurker i nogle af kasserne, skriver Aarstiderne på deres hjemmeside.

- Der er ikke fundet e-coli-bakterier hos vores leverandører, men vi opfordrer alligevel til at følge Fødevarestyrelsens anbefaling og kassere agurken, lyder det fra virksomheden.

I løbet af de seneste dage er mindst syv danskere blevet smittet med den farlige tarmbakterie. Alt tyder dog på, at de syv smittede danskere har fået den farlige bakterie under ophold i Tyskland.

Yderligere otte danskere er under mistanke om at været smittet.

Indtil nu har den farlige bakterie ramt to danske virksomheder, som har fået et parti inficerede spanske agurker.

Det drejer sig om den økologiske virksomhed Anemo­nerne i Kolind og Fairfood i Grindsted. Fairfood leverer blandt andet til kantiner og institutioner, mens Anemo­nerne bringer varer direkte til folks hjem.

Hos supermarkedsgiganterne Coop og Dansk Supermarked besluttede man allerede torsdag at fjerne spanske agurker fra hylderne.

Også Horesta, der er restauranternes brancheorganisation, anbefaler restauranterne at smide bakteriemistænkte grøntsager ud.

LÆS OGSÅ: Sådan holdes agurkebakterien væk

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen