Læsere om politiet: Sørgeligt
Læserreaktioner på politiets håndtering af bz'ere spænder fra "sørgeligt" til "korrekt".
Var det klogt af politiet at lade hundredvis af aktivister trænge ind på Søminedepotet i København i lørdags?
Nej, for politiet skal prompte slå ned på lovovertrædelser, mener et flertal at de flere hundrede jp.dk-læsere, som har taget del i debatten.
Et mindretal mener derimod, at det var klogt, at politiet ventede med at rydde grunden til mandag morgen, hvor der kun var 11 aktivister tilbage.
Uopdragne unger
Blandt de mange, som undrer sig over politiets tilbagelænede strategi er Peter Jørgensen fra Risskov. Han skriver:
"I skulle tage billeder af de autonome og idømme dem rengøring på plejehjem og andre steder, hvor der er behov for ekstra hjælp. Dernæst skal de på indoktrineringskursus, hvor de lærer, at Danmark er et frit land, hvor man ikke tolererer autonome, og sidst skal de rydde op hvad de har ødelagt. Om så regningen for hver autonom bliver livsvarig må de betale deres del. Det må stoppes, at folks uopdragne unger opfører sig på den måde."
Søren S. fra Mørke er helt på linje:
Sikke et signal at sende - at det danske politi står og ser på lovbrud!! At de så til og med efterfølgende roser sig selv for en god taktik... vi må jo kunne skære politibemandingen ned til nogle få hundrede - vi kan jo bare lade de kriminelle være i fred... så løser det sig jo og så sparer vi vel rundt regnet 9-10.000 tjenestemandslønninger - smart - bare man ikke har brug for politiets hjælp, for den findes jo så ikke... "
Sebastian Leth fra Galten undrer sig også:
"Hvis ikke Politiets opgave er at beskytte ejendomsretten, hvad skal vi så bruge dem til? Statens VIGTIGSTE kerneopgave er at opretholde forskellen på dit og mit... men det magter den ikke engang længere."
Rune Nielsen fra Århus C kalder politiets strategi sørgelig:
"Forstår slet ingenting i denne sag, jeg troede netop at politiets opgave var at tage konfrontationerne og håndhæve loven for det danske folk... Det er virkelig sørgeligt.... "
Kan ende med politistat
Og Henrik Werdelin fra Køge frygter, at en politistat kan blive resultatet:
"Hvor er samfundet på vej hen, når det lader unge gøre, som de lyster for at undgå en konfrontation? Når politiet ikke blokerer for besættelsen af Søminedepotet i weekenden, så får det Dansk Folkeparti og andre på den yderste højrefløj til at forlange endnu mere overvågning og hårdere straffe for civil ulydenhed, og det fører desværre Danmark i en retning mod en politistat, og hvem ønsker det? Kære politi, vil I ikke nok udføre jeres arbejde på Christianshavn - I har jo mandatet i hus."
Erik Johansen fra Køge ser andre perspektiver i sagen:
"Når politifolk kan betegne deres strategi som en succes, er det som sædvanligt kortsigtet og med hovedet under armen: Hvad er langsigtskonsekvenserne for politiet?? Totalt tab af respekt og autoritet. Og hvorfor laver BZ'ere ikke en tilsvarende aktion i hver weekend. Det er jo helt uden risiko."
Fornuftigt valg
Et mindretal af læserne kan dog godt se fornuften i politiets taktik med at undgå en konfrontation i første omgang. For man skal vælge sine kampe med omhu, som Pedro da Palma fra Harlev J. skriver:
"Det ville ha' kostet en herregård at hive hollændervogne og tåregas ind for at forhindre små 1.000 aktivister i at indtage Søminen. Og I vil også gerne have, at politiet opklarer hjemmerøverier, voldtægter, bandekriminalitet og pædofile på internettet. Jeg ved godt, hvor jeg helst vil have, at de bruger ressourcerne. Man skal vælge sine kampe med omhu. Fornuftigt valg."
Samme spor er Kenneth Hansen fra København S inde på:
"Jeg mener, det er fint at undgå en fysisk konfrontation, når det er mindre overtrædelse. Men ikke en blåstempling af aktivisternes hærgen. De skal have deres bøde, men magteanvendelsen skal ske i forhold til proportionerne af overtrædelsen. At aktivisterne laver hærværk, er kun en plet på deres moralske ansvar.
Kurt Hansen fra Århus finder af flere grunde politiets taktik fornuftig:
"Korrekt taktik fordi 1) Den sparer sikkert hundredetusindvis af skattekroner, som Søminens beskyttelse eller en symbolsk hårdt-mod-hårdt markering næppe er værd. 2) Slagsbrødrene som var mødt op udelukkende for at gå i lag med politiet er gået hjem helt uden bøvl. 3) Politiet kan koncentrere sig om vigtigere kriminalitet såsom vold og røveri."
LÆS OGSÅ: Unge trængte ind på "Søminen" igen