Hat solgt for over en halv million

Hatten blev båret ved det kongelige bryllup i England, og nu er den solgt på auktion.

Artiklens øverste billede
Prinsessen med den dyre hat ses her sammen med prins Andrew ved det kongelige bryllup i London tilbage i april. Foto: AP.

Den pompøse hat blev båret af den engelske prinsesse Beatrice ved det kongelige bryllup i London i april, hvor prins William og Kate Middleton blev gift.

Nu er hatten så solgt på en auktion på nettet, og den har indbragt lige i underkanten af 700.000 kr. Helt præcist fik prinsesse Beatrice 81.100 pund for hatten, men pengene har hun valgt at donere til velgørenhed.

"Jeg er forbløffet over, hvor meget opmærksom hatten har tiltrukket, og det er en fantastisk mulighed at kunne rejse penge til velgørenhed ved at sætte hatten på auktion. Jeg håber, at den nye ejer får ligeså meget sjov ud af hatten, som jeg havde," siger prinsesse Beatrice til CNN.

Hatten trodser tyngdekraften

Hatten har fået så meget opmærksomhed, at der umiddelbart efter brylluppet i april blev oprettet adskillige facebook-grupper og blogs, som hyldede hatten.

I forbindelse med auktionen kunne potentielle købere læse en beskrivelse af hatten.

"Det er virkelig en individuel og sjov, men elegant bryllupsbue. Den skal placeres der, hvor hårgrænsen begynder, og den sidder fast ved hjælp af et tyndt hårbånd, der let kan skjules af håret. Det er en hat, der trodser tyngdekraften."

Auktionen sluttede søndag, men det er endnu ikke offentliggjort, hvem den nye hattejer er.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen