Krybskytte skaber frygt i Helsingør

Kun få meter fra et boligområde, har en krybskytte jaget vildt i Teglstrup Hegn i Helsingør.

Artiklens øverste billede

Beboerne i Julianelund er forskækkede og fortørnede efter fundet af et skudt og et parteret råkid kun 30 meter fra beboelsen. Skudene fra krybskyttens våben kunne have ramt mennesker, siger de til Helsingør Dagblad.

- Jeg er rystet, dybt rystet. Jeg kunne jo se hullerne i dyret fra haglene. Og der er blevet skudt så tæt på husene, at der ikke skal mange vildfarne hagl til, før det kan gå grueligt galt. En ting er at være krybskytte, men at nedlægge vildt så tæt på beboelse, er vanvittigt. Jeg har selv tre børn, der løber rundt og leger i området, og det er ikke rart at tænke på, hvad der kunne være sket, forklarer Christian Arnt Jønbech.

Fandt parteret dyr

Christian Arnt Jønbech bor selv i Julianelund og er medlem af bestyrelsen i den lokale grundejerforening.

Torsdag aften opdagede beboere i området, at der havde været en krybskytte eller måske flere på spil ved den østlige del af Teglstrup Hegn.

I en lille lund, som rent faktisk er en del af selve Julianelund og ligger under 30 meter nordøst for de nærmeste huse i beboelsen, fandt en beboer torsdag aften et stykke råvildt - et kid.

Dyret var blevet skudt med en haglbøsse, og derefter parteret.

Da krybskytten havde skåret dyret op, tog vedkommende de bedste spiselige dele med sig og efterlod resten af råkiddet på stien i lunden.

- Da området er tæt på beboelse, og vi er uden for jagtsæsonen, så er der tale om en krybskytte, der hensynsløst har nedlagt vildt. Jeg er selv jæger og kunne se, at der var huller fra hagl i dyrets brystkasse. Det var et frisk stykke vildt. Min vurdering er, at det var blevet skudt i løbet af torsdagen, altså inden for 12 timer, før vi fandt det. Alt det gode var taget fra, resten lå bare tilbage, oplyser Christian Arnt Jønbech.

Utrygge beboere

Beboerne i Julianelund kontaktede kort tid efter fundet af krybskyttens jagt-rester Nordsjællands Politi, men de er ikke imponerende over politiets interesse for sagen.

- Vi ringede og fik fat i den vagthavende. Hun spurgte, om det ikke er jagtsæson nu. Og vi måtte forklare, at det var det bestemt ikke. Da vi spurgte om, hvad vi skulle gøre, lød svaret, at de ikke havde ressourcer til at tage affære.

Politiet virkede grundlæggende uinteresseret, men sagen er alvorlig, da der er tale om jagt under 30 meter fra beboelse, siger Christian Arnt Jønbech.

Han har aldrig tidligere hørt snak om, at der huserer krybskytter i Teglstrup Hegn. Arnt Jønbech oplyser desuden, at hvis han havde fundet et skudt dyr langt ude i skoven, ville han ikke være så bekymret.

Men da krybskytten har skudt meget tæt på huse og mennesker, er situationen alarmerende, mener han.

Kilde: Helsingør Dagblad

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.