Bygherre målløs over BZ-metoder

En falsk pressemeddelelse er blevet udsendt i Mogens de Lindes navn før varslet BZ-aktion lørdag.

Lørdag kl. 14 vil op mod 1.423 personer besætte ejendommen Søminedepotet på Christianshavn.

Det er i hvert fald så mange, der fredag sidst på eftermiddagen er tilmeldt begivenheden BZ Søminen på facebook.

På forhånd har politiet på facebook opfordret gruppen til dialog, mens ejeren, byggeselskabet Mogens de Linde, har forsøgt at sikre den bevaringsværdige ejendom ved blandt andet at sætte plader for vinduerne.

Falsk e-mail

Sidst på eftermiddagen fredag lignede det desuden, at Mogens de Linde i et sidste forsøg på at forhindre aktionen havde besluttet sig for at give de unge ret til - i hvert fald i en begrænset periode - at opholde sig på grunden.

Det var indholdet i en pressemeddelelse sendt fra e-mailadressen byggeselskabm3@gmail.com til jp.dk i bygherrens navn. Men den meddelelse er - som e-mailadressen og indholdet også antyder - et falsum, oplyser Mogens de Linde.

"Det kommer ikke bag på mig, at BZ'erne tager den slags metoder i brug, og det er bare kilde til endnu mere hovedrysten fra min side. Jeg er i det hele taget målløs over det her. Det er ikke demokratisk at ville bruge vold og magt for at bemægtige sig denne ejendom," siger Mogens de Linde til jp.dk.

Ingen graffiti

I den falske pressemeddelelse, som er underskrevet Mogens de Linde, står der blandt andet:

"Jeg har haft mange overvejelser, men det er imidlertid blevet min overbevisning at de unge bør have lov at benytte grunden indtil et byggeri kan gå i gang (...) De unge har min tilladelse til, i et begrænset tidsrum, at benytte grunden under følgende forudsætninger:

At der ikke opføres permanent byggeri eller andre permanente ændringer på grunden, herunder graffiti.

At udføres ulovlige aktiviteter på grunden.

At naboer ikke forstyrres.

At grunden ved ophørt brug afleveres nydelig og opryddet."

Gruppe afkræfter selv

Også inde på facebook-begivenheden BZ Søminen er pressemeddelelsen blevet offentliggjort af en person, der udgiver sig for at være Mogens de Linde.

Administratoren af gruppen har dog skrevet ud, at meddelelsen er falsk:

"Vi kan desværre afkræfte at Mogens De Linde er kommet til fornuft omkring vores brug af grunden (...) Vi lader den praktiske joke stå fordi det er sjovt fundet på og fordi det viser ham vejen frem ud af hans selvskabte vanvid," står der på begivenhedens væg.

Mogens de Linde købte Søminedepotet i 1998 og havde en lejer frem til 2007/08. Siden har ejendommen været ubeboet, og den var en overgang på tale som nyt ungdomshus efter rydningen af Jagtvej 69.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen