Flere nytårsskader end i mange år

Mindst 76 mennesker blev indlagt med fyrværkeriskader nytårsnat.

Mange mennesker fik en barsk start på 2011. Kanonslag og vildfarne raketter sendte nytårsnat mindst 76 personer på skadestuen landet over, og det er det højeste antal i flere år, viser en opgørelse fra Falck.

Godt en time inde i det nye år havde regionernes ambulancetjenester allerede rykket ud til 40 fyrværkeriskader mod 36 hele sidste nytårsnat.

Det tal var klokken 05 steget til 51.

Dertil kommer 25 krudtskader i Region Hovedstaden.

Blæst vælter fyrværkeri

Blandt skaderne er såvel øjen- som håndskader, og ifølge både Falck og Region Hovedstaden er alle aldersgrupper repræsenteret på skadeslisten.

- Vi har set langt flere fyrværkeriskader i år i forhold til de tre foregående år. Det kan blandt andet skyldes, at vi har haft en blæsende nytårsaften, hvor raketter og batterier vælter, siger kommunikationsmedarbejder hos Falck, Jeppe Ilkjær.

Samme billede gør sig gældende, hvad angår skader fra andet end fyrværkeri. I år måtte ambulancefolk forlade garagen 972 gange mod cirka 700 ture de foregående år.

Istapper i hovedet

Også i Region Hovedstaden har der været travlhed i ambulancerne. Eksempelvis måtte to personer på skadestuen efter at have fået istapper i hovedet fra hustage. Ingen af de to var dog i livsfare, oplyser Region Hovedstaden.

Til gengæld var antallet af nytårsbrande beskedent. 163 gange rykkede Falck ud, og som oftest var der tale om ild i containere. Også hos Københavns Brandvæsen var arbejdsopgaverne til at overskue.

- Vi har ikke haft en eneste raket i tag og ikke en eneste lejlighedsbrand. Det meste er containerbrande, og det er altså ret usædvanligt, siger vagtcentralmesteren.

Rolig nytårsnat

Hos landets politikredse blev der også meldt om en særdeles rolig nytårsnat. Fyns Politi havde eksempelvis blot to personer i detentionen, og deres brøde bestod udelukkende i at have fået for meget inden for vesten.

Københavns Politi måtte midt på natten rykke ud til et mindre knivstikkeri mellem fire mænd i Vestergade. Den ene mand snittede de tre andre i benet, men ikke værre, end at ofrene ikke ønskede at hjælpe politiet med at udpege gerningsmanden.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.