Annonce
Indland

S: Imamer som afviser ligeværd bør rejse

Imamer, som afviser ligestilling mellem mænd og kvinder, bør forlade Danmark og rejse til muslimske lande, hvor de kan følge reglerne mellem mænd og kvinder i Koranen og sharia-loven.

Det siger Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen.

- Man er ikke en del af det danske samfund, hvis man afviser ligestilling og går ind for sharia. Jeg vil gerne sige det så præcist, jeg kan: Hvis det er det, man gerne vil, så skal man flytte fra Danmark til lande, hvor det praktiseres, siger han.

Han reagerer på, at hver tiende danske muslimske barn - 6300 - ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten går i koranskoler, som lærer sharialov i stedet for ligestilling.

Ph.d Tina Magaard har skrevet en rapport for Integrationsministeriet om koranskoler.

Hun har interviewet imamer, forældre og unge. De er ligesom undervisningsmaterialet enige om, at kvinden er stillet bedre efter sharia end ligestilling mellem kønnene.

"De synes, at sharias dispositioner er bedre for kvinden end de danske regler", skriver hun.

Muslimernes holdning viser ifølge Henrik Dam Kristensen, hvor meget der mangler ved integrationen i Danmark.

- Jeg er virkelig bekymret, hvis 10 procent af unge går i koranskoler og får et fuldstændig forvrænget billede af ligestilling mellem mænd og kvinder, siger han og fortsætter:

- De får et positivt billede af sharia. Det er så langt fra dansk kultur og levemåde, som man kan komme.

Undervisningen giver næring til en holdning om "dem og os" mellem muslimer og befolkningens flertal, mener Henrik Dam Kristensen.

- Hvis imamerne vidste, hvor meget de skader integrationen med den slags historier. Det er en fuldstændig manglende forståelse for det samfund, de lever i, siger han.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her