Annonce
Indland

Museum jagter nedfalden meteorit

Statens Naturhistoriske Museum er interesseret i at høre fra vidner, der har set meteoren.

Her ses meteoren, da den tirsdag aften blev set på himlen. Nu vil Statens Naturhistoriske Museum gerne vide, hvor den er på jorden. Foto: Orion Planetarium.

Tirsdag aften så flere danskere en brændende meteor på himlen. Den blev set i flere forskellige dele af landet, og derfor er jagten nu gået ind for at finde meteoritten, som muligvis er faldet ned omkring Silkeborg. En meteor bliver til en meteorit, når den rammer jorden.

Via videooptagelser og øjenvidner har geologisk museum ved Statens Naturhistoriske Museum fundet ud af, at der tirsdag aften kl. 20 har været et nedslag syd for Silkeborg.

Men det er sparsomt med oplysninger, så derfor beder geologisk museum nu befolkningen om at henvende sig, hvis man har hørt eller set noget på aftenhimlen.

Museum søger jyske vidner

"Et meteorit-nedfald er ganske usædvanligt, og hvis vi finder en meteorit, kan den måske lære os noget nyt om, hvordan vores Solsystem er blevet til," siger Henning Haack, kurator af meteoritsamlingen ved geologisk museum, i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Statens Naturhistoriske Museum hørt fra vidner i de fleste egne af landet, men man er mest interesseret i at høre fra folk i Vest- og Nordjylland, fordi man på den måde kan kortlægge meteorens bane.

For to år siden fandt man en nedfalden meteorit ved Maribo, og det fund var på baggrund af beretninger om et højt brag.

Byer omkring Silkeborg

Ifølge Statens Naturhistoriske Museum vil der være størst chance for at finde meteoritten eller fragmenter af den omkring Silkeborg, Them og Bryrup.

De bedste områder at søge efter meteoritter er flade områder med lav eller ingen vegetation. Derudover kan man også søge i haver, på boldbaner, marker, flade tage og parkeringspladser.

En meteorit kan blandt andet genkendes ved at være dobbelt så tung, som en almindelig sten. Derudover har de normalt en sort eller brunlig skorpe, også tiltrækkes de af magneter.

Hvis man er så heldig at finde meteoritten, skal man ikke røre ved den, men kontakte museet.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her