Annonce
Indland

Læge: Hysterisk tørklædedebat

Debatten om patienters ret til at afvise læger med tørklæder er hysterisk og diskriminerende, mener udvalgsformand i Lægeforeningen.

Læge Najah Azaquoun på arbejde på Herlev Sygehus. Arkivfoto Mik Eskestad

Varedeklarationen er ikke tørklædet - varedeklarationen er den faglighed, som personen indeholder.

Sådan lyder kommentaren til den aktuelle debat om tørklæder i sundhedsvæsnet fra formanden for lægeforeningens Etiske Udvalg, Poul Jaszczak.

Faglighed fremfor tørklæde

Tørklædedebatten er endnu en gang blusset op, efter at sundhedsminister Bertel Haarder (V) i et svar til Folketinget fastslår, at patienter har ret til at blive henvist til et andet sygehus eller en anden læge, hvis de ikke ønsker behandling af læger med tørklæder

En debat, der er hysterisk, siger lægen, der er ansat på den gynækologiske afdeling på Herlev Hospital.

"Det er ikke tørklædet eller korset om halsen, der afgør, om en person er i stand til at behandle en patient," siger han til jp.dk

Poul Jaszczak understreger, at han ikke kritiserer det frie sygehusvalg:

"Det er en rettighed, patienter har, og den synes jeg selvfølgelig, at man skal værne om. Selvom det virker dybt fagligt sårende, må man have lov til at gå et andet sted hen."

Diskriminerende fravalg

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, mener, at det skal være helt forbudt for sundhedspersonalet at bære tørklæde.

En tanke som Poul Jaszczak afviser.

"Hvad betyder tørklædet andet end en ideologisk stillingtagen. Det siger jo ikke noget om personens faglighed. Det er diskriminerende at fravælge en læge, fordi vedkommende bærer tørklæde, for man tager ikke hensyn til, om det faglige indhold er tilfredsstilende. Jeg går ud fra, at sundhedspersoner, der ansættes, rent faktisk kan det, de er ansat til. Ellers er der da noget galt, siger han til jp.dk.

Ordet er dit: Er tørklædevalg en god ide? - deltag i debatten

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her