Indland

Professor skifter advokat i koldkrigsopgør

Der er lagt op til et hidsigt koldkrigsopgør i landsretten, efter at professor Bent Jensen har skiftet sin advokat ud med en ny forsvarer.

Professor Bent Jensen har skiftet advokat. Arkivfoto: Torben Stroyer

Koldkrigsforskeren Bent Jensen har allieret sig med en af landets mest kendte advokater, Károly Németh, i forsøget på at vende et nederlag i byretten til en sejr i landsretten i det historiske retsopgør mod journalist Jørgen Dragsdahl, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Byretten i Svendborg idømte fredag professor Bent Jensen 20 dagbøder á 2.000 kr. for at have kaldt Jørgen Dragsdahl KGB-agent.

»Jeg kan bekræfte, at Bent Jensen efter tilkendegivelsen - eller næsten lige før - har rettet henvendelse til mig og bedt mig om at føre ankesagen, og det har jeg påtaget mig,« siger Károly Németh.

Allerede den 7. maj tilkendegav tre dommere i Svendborg, hvordan en dom ville komme til at lyde, og opfordrede parterne til at indgå et forlig. Det ville Bent Jensen ikke. Han krævede en dom og sagde, at han ville anke den.

Károly Németh har modtaget alle sagens akter fra Bent Jensens tidligere advokat, og i dag tager den nye advokat til København for at lave anken til Østre Landsret.

»Det er en stor sag at komme ind i, men det skal jeg nok klare. Jeg har prøvet det før. Vi nedlægger samme påstand som i byretten, pure frifindelse,« siger Károly Németh. Med valget af Károly Németh er der med stor sikkerhed lagt op til en anden type forsvar end i byretten.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Aarhus' historie
Annonce
Aarhus sådan set
Debatindlæg

Debat: Hvad er prisen for fejlslået integration?

Ali Aminali , socialrådgiver, medlem af De Konservative Aarhus C
Man kunne blive fristet til at sige, at indskærpelser af frihedsrettighederne simpelthen er prisen for det multikulturelle eksperiment, som venstrefløjen har underlagt vores samfund.

Debat: Fra privat- til trængselsbilisme

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Efter en forlænget påskeuge, hvor bilen havde fået lov til at hvile i carporten, var det første møde med trafikken i den nærmeste købstad kendetegnet ved en enorm og næsten ugennemtrængelig trængsel på vejene.

Debat: Skal jeg som adoptivbarn være ekstra taknemmelig?

Emma Helbo, stud.scient.pol på Aarhus Universitet, Strandvejen 34, st. th., Aarhus C
Hvis jeg som adoptivbarn resten af mit liv skal betale tilbage til mine forældre, hvordan skulle jeg så nogensinde kunne leve – og hvordan skulle det her regnskab overhovedet gøres op?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her