Læserne: Taxa-ordning er horribel

Jp.dk's læsere kritiserer, at en skoleelev kører i taxa for en halv mio. kroner på kommunens regning.

Artiklens øverste billede

Det er urimeligt, at Kalundborg Kommune må betale en halv mio. kroner om året for at køre en ordblind elev til en specialskole for ordblinde i Ballerup.

Det mener et flertal af jp.dk’s læsere.

Hver morgen klokken halv seks kommer en taxa og henter en 13-årig dreng i hjemmet i en landsby i kommunen og kører ham til Ordblindeinstituttet i Ballerup ved København og tilbage igen.

LÆS OGSÅ: Elev kører i taxa for halv mio. årligt

Det koster mellem 450.000 og 500.000 kr. om året.

Stor harme

”Det er sager som disse, der viser, hvorfor de sociale budgetter sprænger alle rammer, selvom der aldrig er blevet brugt flere penge på det offentlige end nu,” mener Jan Sørensen fra Ølby.

Peter Julsgaard fra Storvorde bakker op sammen med mange andre læsere:

”Jeg bliver virkelig harm, når jeg læser dette. Er der overhovedet ingen sund fornuft til længere? Drengen er jo nok ikke den eneste på skolen, der har problemet med ordblindhed. Så giv dog de børn et samlet tilbud på den skole, de normalt går på i stedet,” skriver Peter Julsgaard.

”Den sunde fornuft er helt forsvundet. Der er faktisk grænser for, hvor meget vi som borgere med rimelighed kan forvente at få i støtte - fordi der er nogle, som skal betale. Og det er os alle sammen,” pointerer Poul Erik Jensen fra Frederiksberg.

I orden med undervisningstilbud

Taxaeksemplet er et af flere, som KL, kommunernes forening, har fremlagt for regeringen for at vise, at den sociale lovgivning presser kommunernes økonomi til det yderste.

Nogle læsere ønsker et særligt udgiftsloft på specialbehandlingen. Men mange andre har dog også forståelse for, at behandling af ordblindhed kræver en ordentlig indsats.

Folkeskolen er nemlig i mange tilfælde ikke i stand til at tage hånd om ordblinde, mener flere læsere.

”Selvfølgelig skal drengen have den bedst mulige undervisning. Men vil forældrene have, at han skal gå på ordblindeskolen i Ballerup, så må de enten selv bidrage med en del af betalingen eller flytte tættere på ordblindeskolen, så omkostningerne kan nedbringes,” foreslår Bettina Jensen fra Randers.

Martin Sørensen fra Odense og Poul Erik Rønne fra Brønshøj deler den holdning:

”At han får betalt undervisningen er vel egentlig ok. Men hvordan han kommer til og fra skole må i alle tilfælde være forældrenes byrde,” skriver Martin Sørensen.

Lovene skal have et eftersyn

”Der er intet galt i at drengen går på en ordblindeskole i stedet for at få en times specialundervisning om ugen,” mener Per Erik Rønne fra Brønshøj, som også fastholder, at forældre selv bør betale for transportudgifterne.

Enkelte læsere kritiserer kommunen i den pågældende sag. Men andre læsere pointerer, at forældrene faktisk har fået medhold hos et klagenævn i, at det bedste tilbud, der kan hjælpe drengen til at blive en habil læser, findes på skolen ca. 90 km fra drengens hjem.

"Kommunerne kan altså ikke omprioritere til en billigere løsning. Det er jo det, som kommunerne retter henvendelse til regeringen om. De vil have regeringen til at lave lovene om, så at der ikke fremtidigt kommer sådanne domme. Det er altså ikke kommunerne og lovene, der skal have et eftersyn," pointerer Anders Petersen fra Århus.

LÆS OGSÅ: Elev kører i taxa for halv mio. årligt

DELTAG I DEBATTEN: Hvor dyrt må det blive?

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.