*

Indland

Tigeren Igor har mistet sin dræbertand

Der skulle ti mand til en større tandudtrækning på tigeren fra Odense Zoo.

Igor får fjernet sin knækkede hjørnetand. Foto: Carsten Andreasen

Pressefotografen John Fredy tog forleden et billede af tigeren Igor i færd med et større tigerbrøl.

Men da en lokal dyrlæge fra Odense Zoo så fotoet, kunne han straks se, at der var noget helt galt med den 300 kg tunge tiger:

Igor havde flækket en vigtig hjørnetand.

»Desværre kan det være svært at se, om dyr har smerter, idet de fra naturens side er vant til ikke at vise svaghed,« siger dyrlægen Jens Ruhnau, der er specialist indenfor tand og kæbekirurgi på dyr, ifølge en pressemeddelelse fra Odense Zoo.

21 sting

Mandag blev Igor så bedøvet i sit bur i knap en time, mens et hold på i alt 10 mænd og kvinder gik i gang med at fjerne dræbertanden, der var flækket på langs.

Igors hjørnetand var 7-10 centimeter og havde en rod på samme længde. Ifølge Odense Zoo blev der ”boret, renset og hevet” i løbet af indgrebet på 45 minutter, der var planlagt ned til mindste detalje.

Operationen blev afsluttet med 21 sting og nu Igor er nu vågnet igen. Tigeren – der kom til Odense fra Frankrig – får antibiotika for at hindre betændelse i munden.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her