Annonce
Indland

Hirsi Ali modtager JP-pris

Ayaan Hirsi Ali modtog i dag Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris ved et arrangement i København.

Priskomiteen var ifølge Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen ikke i tvivl om, at Ytringsfrihedsprisen skulle gå til Hirsi Ali. Foto: Mik Eskestad

Den verdenskendte forfatter og debattør Ayaan Hirsi Ali modtog i dag Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris for sin kamp for det frie ord. Prisen blev overrakt til Hirsi Ali ved et læserarrangement i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Hirsi Ali har i en stor del af sit liv været truet på livet af radikale muslimer, men trods det har hun fortsat sin kamp mod enhver form for undertrykkelse i islams navn. Hun er flygtet fra Somalia via Holland til USA.

"Priskomiteen var ikke et øjeblik i tvivl om, at du burde have prisen for din ukuelige tro på, at det nytter at forfægte sine synspunkter. Vi er stolte over at kunne give prisen til dig. Din kamp for ytringsfrihed er vores kamp," sagde Jyllands-Postens anvarshavende chefredaktør, Jørn Mikkelsen, til Hirsi Ali, da han overrakte hende prisen.

Ytringsfrihed ikke en selvfølge

Hirsi Ali er i Danmark i anledning af udgivelsen af sin nye bor Nomaden, som handler om hendes rejse - både den fysiske og den intellektuelle - fra Somalia til USA, og om de ting, der er nødvendige at tale om, hvis man skal opnå en succesfuld integration mellem Vesten og islam.

"Det var faktisk Ayaan Hirsi Alis personlige skæbne, som var en vigtig udløsende faktor for selve det oprindelige initiativ med at trykke de 12 tegninger i Jyllands-Posten. Det fik vore øjne op for, hvad der senere blev så tydeligt: At det ikke længere bare er en selvfølge, at man kan mene og sige og skrive, hvad man vil - naturligvis inden for lovens og den gode smags og stils rammer," sagde Jørn Mikkelsen ved dagens arrangement.

Personlig pris

Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris blev i 2006 indstiftet på baggrund af den muslimske verdens voldsomme reaktioner på Muhammed-tegningerne i februar 2006.

Prisen tildeles personer, som har brugt deres ytringsfrihed, som med deres udtalelser, meninger og holdninger har udfordret, og som har oplevet, at deres brug af ytringsfriheden ikke har været omkostningsfri, og som derfor har måttet betale en personlig pris for det frie ord.

Med æren følger en check på 50.000 kroner. Tidligere modtager af prisen er folketingsmedlemmet Naser Khader.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kronik: Den ordentlige, totalitære tone
Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet ?
Hvilken stat truer sine borgere med tre års fængsel for en forbrydelse, der hverken har offer eller handling? Det gør EU. Vi må have en ordentlig tone, siger de. Og netop der ligger det totalitære spøgelse gemt.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her