Indland

DF om burkarapport: Groteske sandhedsvidner

Regeringens omstridte burkarapport baserer sig blandt andet på oplysninger fra kontroversielle personer og organisationer i det muslimske miljø.

B.T. har offentliggjort rapporten på sin hjemmeside, og det fremgår, at Islamisk Trossamfund, iman Abdul Wahid Pedersen og talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussain er blandt dem, som forskerne på Københavns Universitet har brugt til at kortlægge, hvor mange muslimske kvinder, der bærer dragter som burka eller niqab.

Valget af kilder afføder hård kritik fra Dansk Folkeparti.

- Det er grotesk, at der kan sidde nogen på et embedsmandskontor og tro, det er i orden at bruge dem som sandhedsvidner. I mine øjne er det fundamentalister, og en del af hele den her kultur- og værdidebat er at stække fundamentalister, siger Martin Henriksen, der er medlem af integrationsudvalget for Dansk Folkeparti.

Møde med Ahmadinejad

Islamisk Trossamfund kom for alvor i vælten, da organisationen rejste rundt i Mellemøsten for at orientere om Muhammed-tegningerne.

Abdul Wahid Pedersen og Zubair Butt Hussain har senest været i fokus, da de mødtes med Mahmoud Ahmadinejad, da den iranske præsident var i Danmark i forbindelse med klimatopmødet.

Valget af kilder er blot det seneste, der får Dansk Folkeparti til at ryste på hovedet af undersøgelsen, der konkluderer, at mellem 100 og 200 kvinder anvender burka eller niqab. Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard truer med at lave et flertal uden om regeringen, der skal få klarhed om rapporten, der blev sat i gang, da de konservative havde et forbud mod burka som et del af et integrationsudspil.

DF: Hvad vil regeringen?

Dansk Folkeparti mener heller ikke, at det er nok, at regeringen offentliggør rapporten om burkaer og niqab'er i Danmark. Regeringen skal også forklare, hvad den vil stille op med den muslimske klædedragt, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Vi synes man skal lægge alt åbent frem nu. Både den her forskerrapport, som åbenbart har været klar siden oktober-november, men også hvad regeringen i øvrigt vil og mener, siger Peter Skaarup.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her