*

Indland

Jordskælv rystede Jylland

Et jordskælv på 4,7 ramte Nordsøen nær Danmark. Vidner melder om hele bygninger, der svajede.

Et jordskælv rystede fredag aften klokken 22.09 flere dele af det vestlige og nordlige Jylland.

Ifølge Seimologisk Center for Europa og Middelhavet blev jordskælvet først målt til 5,3 på ritcherskalaen, men det er senere justeret til 4,7.

Jordskælvet er mærket i blandt andet Herning, Klitmøller, Holstebro, Lemvig, Thisted og Struer fortæller over 100 vidner i mails til jp.dk.

Der er foreløbig ingen meldinger om tilskadekomne, og de fleste har tilsyneladende taget jordskælvet som en oplevelse.

»Vi lettede i sofaen,« fortæller Birthe Eisum fra Klitmøller.

Hundene begyndte at gø

»Det kunne tydeligt mærkes her hos os. Computerskærmen bevægede sig, og hundene begyndte at gø,« fortæller Christian Schou fra Lemvig.

»Min kone og jeg sad i stuen og så fjernsyn ved 22-tiden. Pludselig var det som om huset rystede svagt. Vi troede, at det var sne og is på taget, som gled ned. Lyden var som en fjern torden, en buldren i det fjerne,« fortæller Bente & Lars Petersen, Holstebro.

»Her i Ringkøbing mærkede vi det også, vinduer klirrede og gulvet rystede. Vi troede, at en bil var kørt i vores hus,« oplyser Anne Bente fra Ringkøbing.

På Nykøbing Mors rystede hele huset hos Jane Tipsmark:

»Vi troede, at det var den gamle garage, der var faldet ned pga. sne, men nej -den var der endnu. Vi ringede straks rundt, og mange naboer havde netop oplevet det samme! Vildt! Det var fuldstændig som på film - væggene blev helt levende«.

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå dengang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.

Mærkede du jordskælvet? Fortæl om det her og læs flere vidnefortællinger.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her