Indland

Pia K: Klimaskeptikere forfølges som hekse

Ifølge Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, er klimaskeptiske forskere jaget vildt.

Pia Kjærsgaard. Foto: Uffe Frandsen.

FN's klimapanel minder om Middelalderens katolske kirke, der brændte kættere på bålet.

Det mener Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard, som i sit ugebrev langer kraftigt ud efter FN's klimapanel IPPC, der ifølge Pia Kjærsgaard forsøger at lukke munden på klimaskeptiske forskere.

"Modstandere blev lyst i band eller brændt på kætterbålet. I dag er midlerne mindre blodige; man nøjes med tavshed, latterliggørelse og udelukkelse. Ikke desto mindre er parallellerne tydelige, " skriver Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

Alternativ konference

Dansk Folkeparti afholdt i går en alternativ klimakonference på Christiansborg, hvor klimaskeptiske forskere som Bjarne Andresen fra Niels Bohr-instituttet, Ole Humlum fra Oslo Universitet og Henrik Svensmark fra DTU kunne komme til orde.

Og ifølge Pia Kjærsgaard kunne flere forskere på konferencen fortælle om "manipulationer med data og statistikker samt forsøg på at bringe modstandere til tavshed."

"Hvis det er sandheden om IPCCs arbejde, begynder det at minde om den katolske kirke i Middelalderen – blot med den forskel, at det dengang var kirken, der definerede, hvad der var sandt og falsk," siger Pia Kjærsgaard.

Findes global opvarmning?

Hun sætter samtidig selv spørgsmålstegn ved, om klimaforandringerne er menneskeskabte.

"Hvordan kan vi vide, at den globale opvarmning skyldes menneskelige aktiviteter – eller for den sags skyld, om der i det hele taget findes en global opvarmning?," skriver Pia Kjærsgaard.

Dansk Folkepartis klimaskeptiske dronning glæder sig samtidig over, at Folketingets formand Thor Pedersen (V) i sidste uge meldte ud, at han er skeptisk over for, hvorvidt klimaforandringerne er menneskeskabte.

"Det glæder mig i den forbindelse, at Folketingets formand Thor Pedersen deltog, og at han har mod til at sige, at vi ikke kan tillade os at ignorere forskere, blot fordi de har et andet syn på tingene," siger Pia Kjærsgaard i sit ugebrev.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her