Brasiliansk tro på københavnsk klimaaftale

Brasiliens præsident, Luiz Inacio Lula da Silva, siger, at han fortsat tror, at verdens lande vil opnå enighed om en ny international klimaaftale på FN's vigtige topmøde i København til december.

Artiklens øverste billede
Brasiliens præsident, Lula da Silva(th) her sammen med Ækvatorial Guineas præsident Teodoro Obiang. Foto: AP

Selv om det nyligt overståede G8-møde i Italien viste store uenigheder mellem industrilandene og udviklingslandene, så blev der alligevel gjort fremskridt i klimaforhandlingerne, mener den brasilianske præsident.

- Jeg tror, at vi vil få en ny aftale på plads på klimatopmødet i København til december, konstaterer Luiz Inacio Lula da Silva.

Han påpeger, at USA for første gang siden vedtagelsen af Kyoto-protokollen i 1997 nu spiller en langt mere aktiv rolle.

- USA har overtaget ansvaret for at diskutere dette spørgsmål, hvilket de ikke har gjort, siden Kyoto-protokollen blev underskrevet, påpeger præsidenten.

Kyoto-protokollen, som gælder i perioden 2008-2012, stiller ingen krav til udviklingslandene om konkrete reduktioner i deres udledning af drivhusgasser.

Luiz Inacio Lula da Silva har tidligere antydet, at Brasilien vil forpligte sig til reduktioner i en ny international klimaaftale - men det forudsætter, at industrilandene påtager sig den største byrde, forlyder det.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen