Psykisk syge skal træne

Motion forbedrer psykisk syge patienters tilstand væsentligt. Det mener 68 procent af personalet, ligesom 65 procent vurderer, at motion reducerer behovet for det akut beroligende medicin.

Det viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Den har netop evalueret et forsøgsprojekt, hvor 14 åbne og 7 lukkede psykiatriske afdelinger har taget motion til sig og gjort det til en del af behandlingstilbuddet.

Forsøgsprojektet har været billigt. Hver afdeling modtog 10.000 kroner af Sundhedsstyrelsen og satte selv tilsvarende til for at implementere projektet. Det beskedne beløb får Landsforeningen for Sindslidendes Vel (Sind) til at råbe politikerne op.

- I lang tid har der ikke været råd og ressourcer. Nu viser det sig at være bagateller, der skal til, for at få det til at blive til noget, og så må de bare se at komme i gang og tilføre de nødvendige ressourcer, siger Finn Graa Jakobsen, Landsformand i Sind.

Rapporten viser til gengæld, at det er ledelsens opbakning, der afgør projektets succes. Hele 86 procent af personalet mener, at ledelsens opbakning og engagement har stor betydning for, hvorvidt projektet lykkes. Det har for eksempel betydning for, om projektet implementeres til fulde, som det kun er sket i 51 procent af tilfældene. Ligesom det har betydning for, om træningen indgår i patienternes behandlingsplaner, som det kun gør i 40 procent af tilfældene.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen