Forældrepar står til fængsling

Når forældrene til det bortførte spædbarn fra Esbjerg igen får dansk grund under fødderne, risikerer de at ryge bag tremmer.

- Udgangspunktet er, at vi vil fremstille dem i grundlovsforhør, men vi vurderer grundlaget for en fængsling, når vi har hørt deres forklaring, siger politiadvokat Claus Lyngholm Risbjerg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Drengen Thor blev som kun 10 dage gammel bortført af sine forældre fra sygehuset i Esbjerg. De havde netop fået at vide, at drengen ville blive tvangsfjernet. Ifølge myndighederne var barnet født med abstinenser på grund af morens misbrug.

Drengen er nu fundet i god behold af det tjekkiske myndigheder i byen Brno. Det var en kombination af politiets egen efterforskning og tips fra offentligheden, der førte politiet på sporet af det unge par.

En dansk dommer har fængslet parret in absentia, mens de var på flugt. På den baggrund er der udstedt en europæisk arrestordre, og den skal tjekkerne nu granske, før selve udleveringen kan gå i gang.

- Det kan gå hurtigt, hvis de selv er indstillede på at vende hjem, og trække ud, hvis de modsætter sig udlevering, oplyser vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard.

Når udleveringen skal ske, skal danske betjente til Tjekkiet og hente dem.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen